Doorzoek volledige site
21 februari 2011 | TIM JANSSENS

Wienerberger wil Batibouw veroveren met vernieuwd Eco-brickgamma

De Eco-brick is een baksteen die lichter en smaller is dan de traditionele baksteen. Dit opent allerlei perspectieven op het vlak van nieuwbouw en renovatie. Wienerberger stelt haar vernieuwde en uitgebreide Eco-brickgamma binnenkort voor op Batibouw.
De Eco-brick is een baksteen die lichter en smaller is dan de traditionele baksteen. Dit opent allerlei perspectieven op het vlak van nieuwbouw en renovatie. Wienerberger stelt haar vernieuwde en uitgebreide Eco-brickgamma binnenkort voor op Batibouw.

De Eco-brick gevelstenen hebben het UWF-formaat (200 x 65 x 48 mm) en zijn bijgevolg 25 tot 35 millimeter dunner dan de gebruikelijke gevelstenen.  Globaal bekeken nemen ze tot 30 procent minder ruimte in beslag. Wat nieuwbouw betreft, kan men op die manier de isolatiedike verhogen zonder de wanddikte uit te breiden of woonruimte te verliezen. De Eco-brick is met andere woorden uiterst geschikt voor de bouw van energiezuinige woningen. Hij kan ook van nut zijn bij renovaties, bijvoorbeeld als afwerking van een buitenisolatie op een bestaande gevel.Ook het lichte gewicht van de Eco-bricks biedt tal van voordelen. Ze kunnen eenvoudig verplaatst worden en zijn makkelijk in gebruik, hetgeen het bouwproces alleen maar kan versnellen. Gezien hun kleinere volume en gewicht vergen ze ook minder grondstoffen en energieverbruik bij productie en transport.

De Eco-brick beantwoordt aan alle kwaliteitsstandaarden voor keramische gevelstenen. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleurvariëteiten. Alle verschillende types zullen te bezichtigen zijn in de stand van Wienerberger (stand nummer 309, hal 5).


    
    

GERELATEERDE DOSSIERS

GERELATEERDE ARTIKELS