Doorzoek volledige site
27 juni 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Patrimonia: handgevormde baksteen met pure klei

Wienerberger stelt Patrimonia voor, een handgevormde baksteen met pure klei.

De warme gloed die de Patrimonia gevelstenen uitstralen komt dankzij het productieproces. Het zijn handvormstenen die bezand worden voordat de klei in de bakvormen wordt gelegd. Zo bekom je een fijne zandlaag rond de baksteen die de kleuren nuanceert. Typerend aan de Patrimonia collectie is de onregelmatige vorm en licht generfde structuur. Dit maakt uw gevel wat dynamischer.

 

Kleurengamma

Smaken verschillen en een gevel is een statische visitekaartje om aan mensen te laten zien wie u bent. Daarom bestaat de Patrimonia-collectie uit een breed kleurengamma van rode, gele en bruine tinten. Het zijn nuances die elke gevel doen opvallen en toch een eigentijds karakter geven. U kunt de verschillende tinten van deze bakstenen uiteraard ook mengen in uw gevel.

 

Extra woonruimte of meer isolatie

De veelzijdige toepassingen maken de Patrimonia bakstenen interessante gevelstenen. U kunt ze in traditionele formaten krijgen, maar bepaalde tinten zijn ook verkrijgbaar in Eco-brick formaat. Dit formaat is 3,5 cm smaller dan traditionele bakstenen. Zo hebt u de keuze tussen meer woonruimte of dikkere isolatie voor een verhoogde energie-efficiëntie van uw woning.

De varianten Appelbloesem, Opus, Oud Rieme en Renaissance zijn standaard ook verkrijgbaar als steenstrippen. (andere tinten zijn verkrijgbaar op aanvraag)

GERELATEERDE DOSSIERS