Doorzoek volledige site
25 januari 2018

Vande Moortel lanceert vier nieuwe gevelstenen op Batibouw

Illustratie | © Vande Moortel
Illustratie | © Vande Moortel
Illustratie | © Vande Moortel
Illustratie | © Vande Moortel

De steenbakkerij Vande Moortel lanceert in 2018 vier kenmerkende nieuwe gevelstenen. Binnen de Nature 7-reeks de Brick J en Brick W. En binnen de linea-reeks de linea 9001 en linea 7035. Hiermee voegt Steenbakkerij Vande Moortel twee bleke tinten toe aan haar gamma, crèmewit en lichtgrijs.

Beide tinten worden in de twee reeksen volgens het Handmade-principe vervaardigd, waardoor ze een typische Vande Moortel touch krijgen. De nieuwe producten zijn ontwikkeld op vraag van de klanten die onder andere op zoek waren naar lichtere tinten om toe te passen in stedelijke omgevingen.

Nature7 en Linea

De gevelstenen in de reeks Nature7 hebben het ecologische Brick7-formaat. Hiermee vormt Vande Moortel het klassieke waalformaat om tot een ecologische gevelsteen.

De gevelstenen in de linea-reeks hebben het kenmerkende formaat van ca. 240 mm x 115 mm x 38 mm, een lange platte steen die uitermate geschikt is voor het accentueren van horizontale lijnen in metselwerk.

Hand-made

Beide stenen zijn vervaardigd via het Handmade-principe, die gekenmerkt wordt door een puur karakter. Binnen één productie ontstaan er krachtige natuurlijke kleurverschillen vanwege het gereduceerde bakproces. Deze nuances komen voor tussen de verschillende stenen en op de zijden onderling.

Samen met de handmatige verwerking tijdens het productieproces maakt dit elke steen uniek. Zo verkrijgen ze hun ruwe contouren en vertonen ze sporen van deze manuele handelingen.

Ook de aanwezige brandvlekken worden op authentieke wijze bekomen door het strooien van kolen. Het resultaat is een krachtig, genuanceerd en heel natuurlijk beeld.

GERELATEERDE DOSSIERS