Doorzoek volledige site
30 mei 2018

Flexibiliteit troef met vernieuwde gevelsteencollectie Imperium

Imperium Flavius, toegepast op project van A-Projects Illustratie | Wienerberger
Imperium Albus Iluzo Illustratie | Wienerberger
Imperium Flavius Iluzo Illustratie | Wienerberger
Imperium Nerus Iluzo Illustratie | Wienerberger
Imperium Notus Iluzo Illustratie | Wienerberger

De gevelsteencollectie Imperium van Wienerberger is toegesneden op maat van fijnproevers. Het kaleilaagje waarmee de steen is afgewerkt, geeft gevels immers een krachtige, robuuste uitstraling. De collectie wint nu nog aan flexibiliteit en toepassingsmogelijkheden. Naast het lange, smalle Romeinse formaat is de pas vernieuwde collectie voortaan ook verkrijgbaar in het Iluzo-formaat.

Gewoon gemetseld, verlijmde look

Gevelstenen in Iluzo-formaat hebben een uitholling in hun legvlak. Daardoor kan de metselaar ze verwerken met een gewone mortellaag van 12 mm, maar hebben zij toch het uitzicht van een verlijmde gevelsteen. Een eenvoudige verwerking zonder speciaal gereedschap en een stevige allure vallen daarmee perfect samen.


+ vier kleuren: twee keer winst

Door de uitbreiding met de Imperium-collectie komen er in het Iluzo-aanbod meteen vier nieuwe kleuren bij. Het nieuwe Imperium omvat namelijk naast de Albius en Flavius met hun lichte, intense tinten ook de Notus en Nerus. Met hun middengrijs respectievelijk donkergrijs scala aan kleurtoetsen sluiten die twee laatste gevelstenen nauw aan bij de actuele architectuurtrends.

 

GERELATEERDE DOSSIERS