Doorzoek volledige site
14 maart 2013 | FILIP JUTTEN

Ontwerpbureau JAN ontwerpt Batibouw-stand Nelissen

Nelissen Steenfabrieken won op Batibouw samen met DUCO en na HDD Design de tweede prijs in de verkiezing van de beste productpresenatie voor beursstanden groter dan 70m². De stand werd ontworpen door Ontwerpbureau JAN. Zaakvoerder Jan Hendrickx legt uit wat het concept was achter deze stand.
Nelissen Steenfabrieken won op Batibouw samen met DUCO en na HDD Design de tweede prijs in de verkiezing van de beste productpresenatie voor beursstanden groter dan 70m². De stand werd ontworpen door Ontwerpbureau JAN. Zaakvoerder Jan Hendrickx legt uit wat het concept was achter deze stand.


De stand van Nelissen bestond uit twee zones met een lange gang in het midden. Alles werd recto-verso opgesteld om zoveel mogelijk producten te kunnen laten zien. De verschillende soorten stenen hing men op aan het plafond. Ontwerpbureau JAN wou de stenen met deze techniek licht laten lijken.Veel bedrijven sturen twee weken op voorhand al mensen ter plaatse om muurtjes te metselen. Ontwerpbureau JAN loste dit op met een staalconstructie, met kolommen van vijf meter hoog als eyecatcher, waar de stenen op geplaatst kunnen worden. Dit systeem spaarde heel wat werkuren uit.

Natuurlijk was alles opgebouwd volgens de huisstijl van Nelissen. De steenfabrikant draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. De stand is volledig herbruikbaar en opdeelbaar in kleinere elementen zodat een gedeelte van de stand ook op andere kleinere beurzen gebruikt kan worden.Om alles een moderne look & feel te geven kon de nodige multimedia niet ontbreken. Met interactieve schermen konden de bezoekers afbeeldingen bekijken en vergroten.

GERELATEERDE DOSSIERS