Doorzoek volledige site
01 april 2011 | EVA SCHREURS

Graphic Concrete creëert patronen en afbeeldingen op betonoppervlaktes

BOB361 was in ons land de eerste om het principe van gragisch beton toe te passen voor de Zwembadsite in Leuven. Het Finse bedrijf Graphic Concrete maakt het mogelijk om op eenvoudige wijze patronen, structuren en afbeeldingen in een betonnen oppervlak aan te brengen. Het bedrijf zal dit jaar ook deelnemen aan Architect@Work.

Het Finse Graphic Concrete biedt bedrijven van prefab beton de unieke mogelijkheid om op eenvoudige wijze patronen, structuren en afbeeldingen in een betonnen oppervlak aan te brengen. Graphic Concrete werkt nauw samen met de prefab beton industrie, ontwerpers, projectontwikkelaars en architecten. Hierdoor ontstaan hoogwaardige oplossingen en bouwwerken die de moeite waard zijn. Dit heeft o.a. geleid tot het winnen van de Finse architectuurprijs 2009 en de Finse betonprijs 2009.


Nokia Parkingsgebouw in Espoo, Finland


De gebruiksmethode van Graphic Concrete is een eenvoudige technologie waarmee alle motieven op beton oppervlaktes geplaatst kunnen worden. De technologie maakt gebruik van een sterk membraan met vertrager waar motieven gewenst zijn. Grafisch beton is geschrikt voor oppervlaktes zo wel binnen als buiten.

Graphic Concrete is gebaseerd op een gepatenteerde uitvinding van interieurarchitect Samuli Naamanka.