Doorzoek volledige site
17 oktober 2012 | PETER VAN MEER

Studiedag: "Beton: diagnose en bescherming"

De Belgische Vereniging van Specialisten in de Herstelling, de Versteviging en de Bescherming van Betonconstructie organiseert op 7 november 2012 in Leuven een studiedag over “Beton: diagnose en bescherming. Begin en einde van een duurzame betonherstelling.” De doelgroep van deze studiedag wordt gevormd door architecten, bouwbedrijven, beheerders en syndicus van gebouwen, studiebureaus die betonherstelling, verstevigingen of beschermingen dienen te verwoorden in lastenboeken en hun verplichtingen die hen opgelegd worden door de nieuwe norm EN 1504.
De Belgische Vereniging van Specialisten in de Herstelling, de Versteviging en de Bescherming van Betonconstructie organiseert op 7 november 2012 in Leuven een studiedag over “Beton: diagnose en bescherming. Begin en einde van een duurzame betonherstelling.”
Nieuwe norm

De doelgroep van deze studiedag wordt gevormd door architecten, bouwbedrijven, beheerders en syndicus van gebouwen, studiebureaus die betonherstelling, verstevigingen of beschermingen dienen te verwoorden in lastenboeken en hun verplichtingen die hen opgelegd worden door de nieuwe norm EN 1504.


Dagprogramma

De studiedag bestaat uit een breed uitgebalanceerd programma:

8u30 - Inschrijving en koffie
09u00 - Welkomstwoord door Ing. G. Van der Borgh MSc., FEREB
09u05 - Voorstelling Labo Reyntjens, Prof. L. Vandewalle, KU Leuven
09u10 - Gelijmde wapening voor betonversterking, NDT-ondersteund vooronderzoek en recente ontwikkelingen, Dr. ir. arch. Els Verstrynge en ir.-arch. Kristof De Wilder, KU Leuven
09u35 - Diagnose volgens EN 1504 - Meer dan een noodzakelijkheid, ir. H. Wildemeersch, ABG Betonconsultants
10u00 - Certificatie als tool voor architecten en voorschrijvers - voorbij de valkuilen van betonherstellingen, ir. B. Broeckaert, BCCA

10u25 - Pauze en bezoek standhouders

10u40 - Presentatie nieuwe Technische Voorlichtingsnota (TV) over gelijmde wapening,
Dr. ir. F. Van Rickstal, WTCB
11u05 - Scheurinjecties volgens EN 1504/5, D. Smits, De Neef Conchem
11u30 - Passieve brandbescherming van betonconstructies door middel van spuitmortel, Ing. L. Jacobs, Promat International
11u55 - Duurzaam herstellen van verkeerzones volgens EN 1504/2, R. Weber, BASF
12u20 - Bescherming beton tegen waterindringing volgens EN 1504, K. Govaerts, Sika
12u45 - ASR, geen exotische ziekte maar een realiteit in België, M. Martens, Renotec

13u10 - Broodjeslunch en bezoek standhouders

14u10 - Practicum in labo KU Leuven
BASF - Demo met reparatieproducten (3 à 4 producten) voor verkeerzones
Promat International - Demo passieve brandbescherming van betonconstructies door middel van spuitmortel
De Neef Conchem - Demo injectie producten volgens EN 1504/5
16u30 - Bezoek standhouders en receptie
17u00 - Afsluiting


Praktisch


De organisatie is in handen van WTCB/Cobomedia met de steun van de gespecialiseerde certificatie-instelling in de bouw, BCCA en het departement Burgerlijke Bouwkunde van de KU Leuven. De studiedag zal doorgaan op het departement Burgerlijke Bouwkunde van de KU Leuven.

De kostprijs voor de deelname aan de studiedag bedraagt 110 € (BTW excl.). In dit bedrag zijn de kosten voor de koffie, de broodjeslunch, de documentatie en de receptie achteraf inbegrepen. Deelnemers kunnen zich online inschrijven.

Om organisatorische redenen is vooraf inschrijven verplicht en dit ten laatste één week vóór aanvang van de studiedag (31 oktober 2012).

GERELATEERDE DOSSIERS