Doorzoek volledige site
30 januari 2013

Graphic concrete verfraait bedrijfsgebouw Slaur

LAMOYAL Architectes ontwierp in Le Havre een nieuw bedrijfsgebouw voor Slaur International, producent van alcoholische dranken. Het gebouw dient vooral functioneel en economisch verantwoord te zijn, maar het is de architect gelukt om het ook een sterke esthetische uitstraling te geven. De grote uitdaging was het vinden van een esthetische look voor het gebouw die zowel bij het beperkte budget als bij de identiteit van opdrachtgever Slaur paste. Uiteindelijk werd er gekozen om foto’s te printen op de betonpanelen waarmee het gebouw bekleed is.
LAMOYAL Architectes ontwierp in Le Havre een nieuw bedrijfsgebouw voor Slaur International, producent van alcoholische dranken. Het gebouw dient vooral functioneel en economisch verantwoord te zijn, maar het is de architect gelukt om het ook een sterke esthetische uitstraling te geven. 
De grote uitdaging was het vinden van een esthetische look voor het gebouw die zowel bij het beperkte budget als bij de identiteit van opdrachtgever Slaur paste. Uiteindelijk werd er gekozen om foto’s te printen op de betonpanelen waarmee het gebouw bekleed is.

Een totaal van zestien foto’s is door de techniek graphic concrete in de betonpanelen afgedrukt. Gezamenlijk vertellen deze foto’s over het fabricatieproces en de eindproducten van het bedrijf. De afmetingen van de foto’s zijn 4 X 4 en 8 X 4 meter.