Doorzoek volledige site
26 februari 2013 | JANNE VANNESTE

Thuis bij Coeck op BATIBOUW 2013

Betonfabrikant Coeck was ook dit jaar aanwezig op Batibouw 2013. Coeck richtte zijn stand in als een huis met tuin. De stand was dit jaar groter om alle producten ten toon te kunnen stellen. De betonfabrikant focuste dit jaar op het aanbieden van bouwoplossingen voor de bouwprofessional. Voor deze Batibouw-editie stonden het tand-en-groefblok en de Sonus Block in de kijker.
Betonfabrikant Coeck was ook dit jaar aanwezig op Batibouw 2013. Coeck richtte zijn stand in als een huis met tuin. De stand was dit jaar groter om alle producten ten toon te kunnen stellen. De betonfabrikant focuste dit jaar op het aanbieden van bouwoplossingen voor de bouwprofessional. Voor deze Batibouw-editie stonden het tand-en-groefblok en de Sonus Block in de kijker.


Een deel van de Coeck-stand op Batibouw 2013Coeck is enerzijds fabrikant van betonelementen en anderzijds leverancier van bouwsteen, natuursteen en keramische tegels. Voor deze Batibouw-editie lag de focus op bouwoplossingen voor de bouwprofessional. Zo kon je op de stand meer te weten komen over hoe de producten van Coeck beantwoorden aan de bouwfysische eisen van vandaag op vlak van akoestiek, thermisch comfort en drukweerstand. Coeck probeert zo aan te tonen dat zijn producten aansluiten op de hedendaagse tendenzen. De Coeck-stand was ingericht als een huis met tuin. Het linkse huisje werd volledig gewijd aan informatie over betonblokken.

In de kijker

Coeck zette dit jaar twee types betonblokken in de kijker; het tand-en-groefblok en de Sonus Block. Het tand-en-groefblok is een metselsteen waarbij men enkel mortel moet aanbrengen in de lintvoegen. Daardoor heeft men minder mortel nodig. Bovendien droogt het metselwerk sneller en garandeert de steen een snellere verwerking en een stevige verbinding. De blokken zijn voorzien van een extra verticale uitsparing die opvoegen mogelijk maakt.


                   Het tand-en-groefblok                                                                  De Sonus BlockDe Sonus Block is een zichtbetonblok met een verhoogd geluidsabsorberend vermogen. De zichtbetonblokken combineren de artistieke mogelijkheden met de gegarandeerde stevigheid van beton. De metselsteen heeft twee verticale gleuven die in verbinding staan met de achterliggende holle ruimte. Het ontwerp van de steen is gebaseerd op het principe van de Helmholz-resonator. De Sonus Block is samengesteld uit fijnkorrelige steenslag, natuurlijke zandsoorten en lichtgrijs cement; geluidsabsorberend materiaal kan worden voorzien. De stenen kunnen gebruikt worden voor zichtbaar blijvend metselwerk waaraan extra akoestische eisen gesteld worden, zoals bijvoorbeeld bij sportzalen, zwembaden, auditoria, grote hallen, technische ruimtes, theaterzalen enz.


 

Els Deray, raadgevend architect bij betonfabriek Coeck nv, geeft voor de camera van Architectura.be uitleg over de tentoongestelde producten van Coeck op Batibouw 2013.