Doorzoek volledige site
15 april 2013 | SIMON SCHREURS

Vernieuwende kijk op beton op Architect@Work

FEBE, de federatie van de fabrikanten van betonproducten, vult op de beide Belgische edities van Architect@Work 2013 het thema beton in. Door de samenwerking met Material Source bij de samenstelling van de tentoonstelling “Experimental Concrete by FEBE & MaterialSource” kan de bezoeker van de beurs op een erg vernieuwende en interactieve manier kennis maken met betonproducten voor de bouw.

FEBE, de federatie van de fabrikanten van betonproducten, vult op de beide Belgische edities van Architect@Work 2013 het thema beton in. Het zijn in hoofdzaak de fabrikanten van architectonisch beton die op verschillende manieren het beste van hun kunnen tonen. Zij maakten een driehonderdtal stalen in gekleurd beton en met alle mogelijke afwerkingwijzen voor de aankleding van de grote tafels in de catering gangen. In de bar is het aangenaam zitten op de betonnen poefen en andere zitmeubelen die zowel voor binnen- als buitentoepassingen geschikt zijn. Op grote schermen zullen doorlopend de mooiste projecten in architectonisch beton geprojecteerd worden. De tafels van de bookshop zijn samengesteld uit breedplaten en dubbele wanden.


Het Haachtse Dienstencentrum is opgetrokken uit architectonisch betonnen kolommen


Interactieve kennismaking

Door de samenwerking met Material Source bij de samenstelling van de tentoonstelling “Experimental Concrete by FEBE & MaterialSource” kan de bezoeker van de beurs op een erg vernieuwende en interactieve manier kennis maken met alle andere betonproducten voor de bouw. In deze aparte zone van de beurs worden enkele prototypes getoond die het resultaat zijn van de inspirerende en innovatieve brainstormsessies van architecten en betontechnologen die FEBELARCH om de twee jaar organiseert. De bezoeker kan zich verdiepen in de verschillende betonproducten op een erg vernieuwende manier: via een interactief en sensitief scherm dat zo groot is als een tafel of via de iPads in combinatie met de stalen en foto's van projecten. Kortom, Architect@Work staat dit jaar, naast de voorstelling van de vele innovatieve producten, garant voor een vernieuwende kijk op beton.