Doorzoek volledige site
05 juni 2013 | KEVIN MOENS

Terugblik: expositie ‘Experimental Concrete’ op Architect@Work

Dit jaar lag de focus van Architect@Work op de relatie tussen architectuur en beton. Bezoekers van Architect@Work konden dit jaar op een interactieve manier kennis maken met alle andere betonproducten voor de bouw dankzij de tentoonstelling ‘Experimental Concrete’. Febe en MaterialSource sloegen daarvoor de handen in elkaar.
Dit jaar lag de focus van Architect@Work op de relatie tussen architectuur en beton.Bezoekers van Architect@Work konden dit jaar op een interactieve manier kennis maken met alle andere betonproducten voor de bouw dankzij de tentoonstelling ‘Experimental Concrete’. Febe en MaterialSource sloegen daarvoor de handen in elkaar.
Voor het centrale thema ‘Architectuur en beton’ werkte Architect@Work samen met FEBE, de federatie van de Belgische prefab-betonindustrie. Verschillende fabrikanten van architectonisch beton kleedden met ruim driehonderd stalen van gekleurd beton met alle mogelijke afwerkingswijzen de centrale ruimtes op de beurs aan.


Interactieve expo

Bovendien liep op de tweedaagse ook de speciale expositie ‘Experimental Concrete’. FEBE sloeg daarvoor de handen in elkaar met MaterialSource, een website die gespecialiseerd is in het verstrekken van interactieve informatie over bouwproducten. De expo zocht de confrontatie op tussen creatieve ideeën van architecten enerzijds en mogelijkheden van innovatie op vlak van betontechnologie anderzijds.

MaterialSource ontwikkelde interactieve tafels met daarop modules met heel wat fotomateriaal. Die foto’s beschikten over een QR-code die passanten met hun mobieltje konden scannen. Zo kwamen ze terecht op de website van MaterialSource, en specifiek op de fiche van het project dat afgebeeld stond op de foto, waarop alle informatie omtrent materialen, fabrikanten de betrokken architect en dergelijke terug te vinden is.
MaterialSource

MaterialSource is een website gespecialiseerd in interactieve informatie over bouwproducten. De website focust op kwalitatieve inhoud en zorgt voor een binding tussen bouwbedrijven, architecten en bouwheren. Alle informatie op MaterialSource is steeds up-to-date, gratis en overal raadpleegbaar. Producten met gelinkte toepassingen, architecten en producenten kunnen via onze website gevonden worden. MaterialSource is ook aanwezig op tal van beurzen en organiseert er lezingen, tentoonstellingen en andere events.

GERELATEERDE DOSSIERS