Doorzoek volledige site
29 juli 2013 | KEVIN MOENS

Betonnen behuizingen in harmonie met heersende bouwstijl

Functionaliteit kan ook esthetisch zijn. De betonnen behuizingen van CDC-Cabines De Ciney moeten zorgen voor een naadloze integratie in een project door maatwerk en een harmonisatie van de alreeds aanwezige bouwstijl. Zo is de Sanibloc een sanitaire voorziening die kan aangepast worden naargelang de heersende architecturale vormgeving.
Functionaliteit kan ook esthetisch zijn. De betonnen behuizingen van CDC-Cabines De Ciney met een integratie van de bouwstijl en eventueel op maat moeten zorgen voor een naadloze integratie in een project door maatwerk en een harmonisatie van de alreeds aanwezige bouwstijl. Zo is de Sanibloc een sanitaire voorziening die kan aangepast worden naargelang de heersende architecturale vormgeving.


SaniblocIn harmonie met de bouwstijl

CDC gaat er prat op dat het met behulp van een breed gamma aan afwerkingen en maatwerk betonnen behuizingen kan aanbieden in overeenstemming met de vereiste bouwstijl, of het nu gaat om een houten gevelbekleding, een plat dak, een muurbedekking opgetrokken uit bakstenen of een andere invulling. Naast cabines voor middenspanningsopstellingen produceren ze bij CDC ook andere prefab betonnen behuizingen, gaande van sanitaire cabines en IT-behuizingen tot cabines aan windturbines, zuiveringsstations en nog zoveel meer.


Sanibloc

De Sanibloc is volgens CDC het antwoord op de vraag naar een snelle, eenvoudige sanitaire behuizing met basisvoorzieningen. Tommie Wieme, Sales Manager van CDC legt uit: “Het idee kwam er toen we het verzoek kregen om een betonnen behuizing te maken die aan de terreinen van een bedrijf zou geplaatst worden. De onderneming werkt met heel wat leveranciers die vaak blijven overnachten naast de bedrijfsterreinen. Om te voorzien in hun behoeften hebben we een cabine aangeleverd met een wastafel, een toilet en zelfs een boiler met een betaalsysteem.” CDC leverde de cabine in nieuwbouwstijl af, met hagelwitte muren en een zwart plat dak. Zo werd de esthetische lijn van het bedrijf doorgetrokken tot in de sanitaire unit.

GERELATEERDE DOSSIERS