Doorzoek volledige site
15 december 2011 | TIM JANSSENS

Kerkstoel integreert leidingen voor betonkernactivering rechtstreeks in ACTIV-vloer

De ACTIV-vloer is een klassieke predal waarbij in de fabriek al leidingen voor betonkernactivering geïntegreerd zijn. Met deze vloertoepassing wil Kerkstoel het werk van de aannemer een stuk lichter maken. Bij gebruik van een ACTIV-vloer geniet de aannemer immers niet alleen van de wezenlijke voordelen van het betonkernactiveringssysteem, maar wint hij bovendien veel tijd omdat hij de buizen niet meer zelf hoeft te leggen en enkel nog de betonplaten aan elkaar hoeft te koppelen.
De ACTIV-vloer is een klassieke predal waarbij in de fabriek al leidingen voor betonkernactivering geïntegreerd zijn. Met deze vloertoepassing wil Kerkstoel het werk van de aannemer een stuk lichter maken. Bij gebruik van een ACTIV-vloer geniet de aannemer immers niet alleen van de wezenlijke voordelen van het betonkernactiveringssysteem, maar wint hij bovendien veel tijd omdat hij de buizen niet meer zelf hoeft te leggen en enkel nog de betonplaten aan elkaar hoeft te koppelen.

ACTIV-vloeren bestaan uit een onderwapening waarop een leidingennetwerk gevlochten is. Nadat ze geplaatst zijn, wordt er een bovenwapening op aangebracht en worden de platen met beton ‘opgestort’ tot de gewenste vloerdikte.  Elke ACTIV-plaat heeft een uitgang waaruit de te koppelen leidingen tevoorschijn komen. Door er bovendien uitsparingen in te maken, hoeft de aannemer dit niet meer op de werf te doen en wordt de kans dat de aannemer de plaat beschadigt tot nul herleid.

De ACTIV-vloer wordt sinds voorbije zomer geproduceerd en kent al heel wat succes. Nu al is een negende van de jaarlijkse productie bestemd voor ACTIV-vloeren. Dubbele wand en predal worden op maat geproduceerd om te voldoen aan de specifieke eisen voor bepaalde projecten. “Hiermee wordt er op de werf heel wat tijd gewonnen,” luidt het bij Kerkstoel. “Bovendien kan je de nodige variatie aanbrengen in het legpatroon van het buizennetwerk. Het grote voordeel van betonkernactivering in dit product ten opzichte van andere systemen is dat de steek met de onderlinge afstand tussen de leidingen, die in lussen liggen, variabel kan genomen worden en dat de hoogte tegenover de onderkant van de vloerplaat ook kan variëren. Je kan de leidingen bijvoorbeeld op vier, zes of acht centimeter van de onderkant van de vloerplaat van pakweg tien centimeter voorzien. Op die manier kan je spelen met het verwarmend en koelend vermogen. Een bijkomend voordeel is dat bij ons alles in gecontroleerde omstandigheden gebeurt. Beter verdicht beton garandeert een beter koelend vermogen dan wanneer je je leidingen plaatst en ter plaatse gaat betonneren.
GERELATEERDE DOSSIERS