Doorzoek volledige site
19 februari 2014 | SIMON SCHREURS

Geen franjes voor notariskantoor van Goedefroo+Goedefroo Architecten

De materialen zijn beperkt tot hout, glas en beton
De zonwerende betonnen elementen garanderen afstand en discretie

Goedefroo+Goedefroo Architecten ontwierp samen met studiebureaus Engitop  en VeCoBo het nieuwe notariskantoor Van Haesebrouck in Kortrijk. Ze opteerden voor een eenvoudig gebouw dat enkel lijkt te bestaan uit beton, hout en glas. In november 2012 waren de werken voltooid.

Het volledige notariskantoor is 600 vierkante meter groot, inclusief ontvangstkantoor, receptie, vergaderruimte, archief en kantoorruimtes. De architecten hebben vooral een volume willen creëren dat rust en eenvoud uitstraalt en eenduidig is opgebouwd. De sculpturale verschijningsvorm kenmerkt ook de wisselwerking tussen de omringende natuur en het project. Het geheel oogt open en transparant, al wordt discretie gewaarborgd door de zonwerende betonnen elementen.

Beton als buffer

De grootste uitdaging bestond er volgens Goedefroo+Goedefroo Architecten in om een integraal duurzaam gebouw te ontwerpen dat een perfecte werkomgeving verzekert. De grote lichtinval is een manier om duurzamer te zijn, maar ook het beton speelt hierin een belangrijke rol aangezien het gebouw beschikt over betonkernactivering.

GERELATEERDE DOSSIERS