Doorzoek volledige site
Dossier

Betonrenovatie en bescherming

Product- en procescertificatie voor een duurzame en kwalitatieve betonherstelling

Product- en procescertificatie voor een duurzame en kwalitatieve betonherstelling

09-09-2019 Een kwalitatieve en duurzame betonherstelling steunt op 3 belangrijke pijlers: doordachte diagnose van de schadeoorzaak en -omvang; selectie van de geschikte herstelmethode op basis van de diagnose; en een kwalitatieve uitvoering van de betonherstelling met geschikte producten. Voor de keuze van de geschikte producten en de kwalitatieve uitvoering heeft FEREB vzw in samenwerking met BCCA/Benor en TÜV SUD Benelux een certificatiesysteem op punt gesteld.

Infonamiddag: 'Spuitmortels voor een duurzame herstelling en bescherming van beton'

Infonamiddag: 'Spuitmortels voor een duurzame herstelling en bescherming van beton'

09-07-2019 Meer en meer betonnen constructies en gebouwen zijn toe aan een (dringende) herstelling. In de media staan er tegenwoordig inderdaad regelmatig berichten over de falende Belgische betonnen infrastructuur. Men kan dus verwachten dat het aantal opdrachten voor betonherstel enkel zal stijgen. Een Europese studie toont echter aan dat deze betonherstellingen, in meer dan 50 % van de gevallen, reeds binnen de 10 jaar falen. Nochtans is de nodige kennis beschikbaar voor een duurzaam resultaat. Waar loopt het dus mis? Daarom organiseert FEREB in samenwerking met VCB, WTCB en NAV  op 8 oktober a.s. een infosessie met demonstraties over het gebruik van “Spuitmortels voor een duurzame herstelling en bescherming van beton”.

Kritische aspecten voor een kwalitatief en duurzaam betonherstel

Kritische aspecten voor een kwalitatief en duurzaam betonherstel

27-03-2019 In juni 2018 startte het VISiv-traject “Nieuwe technologieën, producten en inzichten voor een duurzame herstelling van betonstructuren”, met de steun van het Vlaams  Agentschap Innoveren en Ondernemen (Vlaio). In dit tweejarig project werken Vlaamse Confederatie Bouw (VCB), NAV (Netwerk Architecten Vlaanderen), het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor de Bouw (WTCB) en de Federatie van specialisten in betonherstelling,                           -bescherming en –versteviging (FEREB) collectief samen met als doel de vakkennis en de vaardigheden van de Belgische bedrijven (aannemers en architecten), actief in de sector van de betonherstellingen, te vergroten zodat een duurzaam en kwalitatief resultaat wordt verkregen.

Passerelle op mijnsite Waterschei krijgt grondige opknapbeurt

Passerelle op mijnsite Waterschei krijgt grondige opknapbeurt

21-11-2018 Op het voormalige mijnterrein van Waterschei verrijzen deze dagen tal van nieuwe ontwikkelingen, die met veel respect voor het industriële verleden en de omringende natuur worden ingepast. Tegelijk wordt het resterende mijnpatrimonium in ere hersteld. Op dit moment wordt de passerelle tussen het hoofdgebouw en het schachtgebouw onder handen genomen. Voor de restauratie van die 9 meter hoge gang is een groot aandeel betonherstelling nodig, inclusief de nodige corrosiebeschermingsmaatregelen.

32 resultaten gevonden