Doorzoek volledige site
21 januari 2021

FEREB visualiseert duurzaam betonherstel in educatief filmpje

Illustratie | © FEREB

FEREB, NAV, VCB en WTCB organiseerden in het kader van het VISIV-traject, gesteund door het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen, een campagne met als thema “Nieuwe technologieën, producten en inzichten voor een duurzame herstelling van betonstructuren”. Het doel van het project is de vakkennis en de vaardigheden van de Belgische bedrijven (aannemers en architecten), actief in de sector van de betonherstellingen, te vergroten zodat een duurzaam en kwalitatief resultaat wordt verkregen. Om deze boodschap verder te verspreiden en te ondersteunen, realiseerde FEREB een educatieve videofilm 'Duurzaam betonherstel'.

 

Deze videofilm “Duurzaam betonherstel” visualiseert de verschillende stappen die nodig zijn om een betonnen constructie duurzaam en kwalitatief te herstellen. 

Eerst wordt de pathologie van de schade bekeken, en gaat men dieper in op de diagnose of het vooronderzoek, noodzakelijk om de oorzaak en omvang van de schade te bepalen. Aansluitend focust de video op de voorbereiding van de ondergrond en de verscheidene hersteltechnieken. Tenslotte wordt ook gewezen op het belang van bescherming, monitoring en periodiek onderhoud om de levensduur van het beton en de betonherstelling te verhogen.

GERELATEERDE DOSSIERS