Doorzoek volledige site
Dossier

BIM

Gert Van Ginneken (VG Architecten) over Archicad:  “Na een demosessie hier op kantoor, was onze keuze snel gemaakt”

Gert Van Ginneken (VG Architecten) over Archicad: “Na een demosessie hier op kantoor, was onze keuze snel gemaakt”

05-10-2020 In de reeks ‘BIMmers aan het woord’ geeft KUBUS architecten(bureaus) die in een recent of verder verleden de overstap naar Building Information Modeling, kortweg BIM, maakten, via een webinar een podium om te duiden hoe die nieuwe manier van ontwerpen hun leven veranderd heeft. Recent was het aan Gert Van Ginneken van VG Architecten. Zijn ervaringen met BIM zijn nog relatief pril, want hij maakte gebruik van de coronalockdown om de sprong naar Archicad te wagen. “Na een drie uur durende demosessie van verdeler KUBUS hier bij ons op kantoor, was de keuze voor Archicad snel gemaakt”, klinkt het.

Robby Vandenhouwe (U/Define) over Archicad: “Tekenprogramma’s uit het pre-BIM-tijdperk zijn prehistorisch”

Robby Vandenhouwe (U/Define) over Archicad: “Tekenprogramma’s uit het pre-BIM-tijdperk zijn prehistorisch”

29-09-2020 In de reeks ‘BIMmers aan het woord’ geeft KUBUS architecten(bureaus) die in een recent of verder verleden de overstap naar Building Information Modeling, kortweg BIM, maakten, via een webinar een podium om hun ervaringen daarrond te delen. Recent kreeg Robby Vandenhouwe van U/Define het woord. Voor de architect die ook lesgeeft over Archicad aan de Howest heeft BIM nog maar weinig geheimen. “In onze ogen kan je alle tekenprogramma’s uit het pre-BIM-tijdperk bestempelen als prehistorisch”, was hij duidelijk.

C3Admin met Office - introductie webinar

C3Admin met Office - introductie webinar

28-09-2020 Al meer dan 30 jaar wordt bij C3A een specifieke C3A-lastenboek-werkmethodiek toegepast met Microsoft Office (sterk ondersteund door een reeks automatismen of C3A-Extensies), en de afgelopen 10 jaar slaagt C3A er steeds beter in om via BIM met Revit goed bruikbare meetstaat-tabellen mee op te bouwen in de virtuele gebouwen-modellen. Met de recentste C3Admin werd vooral de synergie tussen het BIM-model in Revit en de meetstaten en bestekteksten met Excel en Word geoptimaliseerd. De resultaten hiermee via de BIM-wedstrijd op de recentste Architect at Work spreken boekdelen.  Maar deze C3Admin-tools voor bestek en meetstaat met Word en Excel kunnen ook gewoon LOS van CAD of BIM toegepast worden. Op ene anderhalf uur durende webinar heeft C3A het vooral over de werkmethodiek om een gesynchroniseerd Bouwtechnisch Bestek en Meetstaat met Word en Excel uit te werken. Als introductie of kennismaking ...

Webinars C3Admin voor beginners en gevorderden

Webinars C3Admin voor beginners en gevorderden

24-09-2020 Al meer dan 30 jaar wordt bij C3A een specifieke C3A-lastenboek-werkmethodiek toegepast met Microsoft Office (sterk ondersteund door een reeks automatismen of C3A-Extensies). De afgelopen 10 jaar slaagt C3A er steeds beter in om via BIM met Revit goed bruikbare meetstaat-tabellen mee op te bouwen in de virtuele bouwmodellen. Met de recentste C3Admin werd vooral de synergie tussen het BIM-model in Revit en de meetstaten en bestekteksten met Excel en Word geoptimaliseerd.  De resultaten hiermee via de BIM-wedstrijd op de recentste Architect@Work spreken boekdelen. Maar deze C3Admin-tools voor bestek en meetstaat met Word en Excel kunnen ook gewoon LOS van CAD of BIM toegepast worden. In oktober organiseert C3A twee webinars over C3Admin: een introductiewebinar voor alle bouwprofessionals die deze C3Admin-Extensies nog niet gebruiken, als kennismaking, en een webinar voor gebruikers met vooral aandacht voor de vernieuwingen bij de release 2021, beschikbaar vanaf oktober 2020. 

Raf Neyens (MaMu) in KUBUS’ nieuwe reeks ‘BIMmers aan het woord’:  “Al na halfjaar ging tekenen in Archicad sneller dan in 2D”

Raf Neyens (MaMu) in KUBUS’ nieuwe reeks ‘BIMmers aan het woord’: “Al na halfjaar ging tekenen in Archicad sneller dan in 2D”

21-09-2020 In de nieuwe reeks online events ‘BIMmers aan het woord’ geeft KUBUS architecten(bureaus) die de overstap naar Building Information Modeling maakten of daar volop mee bezig zijn een podium om hun ervaringen te delen. Raf Neyens van MaMu Architects mocht de spits afbijten in het eerste webinar. “Een 3D-model van een woning ontwerpen in de de BIM-software Archicad ging voor mij al na een halfjaar sneller dan ze te tekenen een 2D-tekenprogramma”, vertelde hij onder meer.

Laura Janssens (BOGDAN & VAN BROECK): “Archicad heeft ons het leven  aanzienlijk makkelijker gemaakt”

Laura Janssens (BOGDAN & VAN BROECK): “Archicad heeft ons het leven aanzienlijk makkelijker gemaakt”

03-09-2020 KUBUS organiseerde in samenwerking met architectura.be recent een online event waarin het enkele architecten aan het woord liet over BIM. Building Information Modeling is tegenwoordig immers al wat de klok slaat; een overstap lijkt haast onvermijdelijk. Maar levert het nu effectief zoveel voordeel op als iedereen loopt te roepen? BOGDAN & VAN BROECK, bow architecten en GDesign Architecten brachten hun verhaal over werken met Archicad. Hoe beleefden zij de overstap? Welke valkuilen kwamen ze tegen? En zouden ze nog terug willen? Aan elke uitgebreide getuigenis wijden we een artikel. In dit laatste artikel brengen we het relaas van Laura Janssens van BOGDAN & VAN BROECK. Haar boodschap is duidelijk: “Archicad heeft ons het leven veel makkelijker gemaakt.”

Pieter Verfaillie (bow architecten) over Archicad: “BIM is onmisbaar in ons bureau”

Pieter Verfaillie (bow architecten) over Archicad: “BIM is onmisbaar in ons bureau”

26-08-2020 KUBUS organiseerde in samenwerking met architectura.be recent een online event waarin het enkele architecten aan het woord liet over BIM. Building Information Modeling is tegenwoordig immers al wat de klok slaat; een overstap lijkt haast onvermijdelijk. Maar levert het nu effectief zoveel voordeel op als iedereen loopt te roepen? BOGDAN & VAN BROECK, bow architecten en GDesign Architecten brachten hun verhaal over werken met Archicad. Hoe beleefden zij de overstap? Welke valkuilen kwamen ze tegen? En zouden ze nog terug willen? Aan elke uitgebreide getuigenis wijden we een artikel. In dit tweede artikel brengen we het relaas van Pieter Verfaillie van bow architecten. “Als u mij de vraag stelt of ik opnieuw zou overstappen op Archicad, antwoord ik volmondig ‘ja’. BIM is onmisbaar in ons bureau.”

Paul Gijsemans (GDesign) over Archicad: “Na 4 dagen basiscurcus kon iedereen al een mooi model maken”

Paul Gijsemans (GDesign) over Archicad: “Na 4 dagen basiscurcus kon iedereen al een mooi model maken”

20-08-2020 KUBUS organiseerde in samenwerking met architectura.be recent een online event waarin het enkele architecten aan het woord liet over BIM. Building Information Modeling is tegenwoordig immers al wat de klok slaat; een overstap lijkt haast onvermijdelijk. Maar levert het nu effectief zoveel voordeel op als iedereen loopt te roepen? BOGDAN & VAN BROECK, bow architecten en GDesign Architecten brachten hun verhaal over werken met Archicad. Hoe beleefden zij de overstap? Welke valkuilen kwamen ze tegen? En zouden ze nog terug willen? Aan elke uitgebreide getuigenis wijden we een artikel. In een eerste laten we Paul Gijsemans van GDesign Architecten aan het woord.

233 resultaten gevonden