Doorzoek volledige site
Dossier

Binnendeuren

Nieuwe trends voor binnendeuren volgens Hörmann

Nieuwe trends voor binnendeuren volgens Hörmann

25-11-2021 Binnendeuren spelen een belangrijke rol in de vormgeving en het interieur van een woning. Hörmann breidt hun bestaande aanbod uit en stelt de nieuwste trends voor. Bouwers, verbouwers en architecten hebben vanaf heden de keuze uit nog meer kleuren en motieven, maar ook volledig nieuwe ontwerpen komen aan bod. Men kan de verschillende ruimtes van de woning vormgeven op basis van de individuele smaak en voorkeur, mét behoud van de kwaliteit. Het bedrijf zet twee belangrijke nieuwigheden in de kijker, alsook de focus op een duurzame productie.

Vier torens, één vloeiend geheel

Vier torens, één vloeiend geheel

05-11-2021 Aan de rand van de Brusselse Noordwijk is Quator verrezen, een grootschalige ontwikkeling met circa 60.000 m² kantoorruimte, een ruime ondergrondse parking, enkele commerciële functies en een publiek toegankelijke binnentuin. Het imposante complex omvat vier torenvolumes met verschillende hoogtes (vijf tot achttien verdiepingen), die via een transparante sokkel verenigd worden tot één vloeiend, elegant geheel. De verregaande ambities op het vlak van duurzaamheid resulteerden in een BREEAM Outstanding-ontwerp en een minimale ecologische footprint. Dormakaba leverde een belangrijke bijdrage aan dit project, met carrouseldeuren, automatische schuifdeuren en deurbeslag voor brandwerende deuren.

Hörmann breidt verder uit met kwalitatief assortiment van houten binnendeuren

Hörmann breidt verder uit met kwalitatief assortiment van houten binnendeuren

05-10-2021 Het Duitse Hörmann is al jaren alom bekend in de bouwwereld omwille van zijn (garage)poorten en voordeuren, zowel voor de industrie als particulieren. Het bedrijf groeide dankzij haar onfeilbare kwaliteitsbelofte uit tot één van de grootste aanbieders in Europa. Een tijdje geleden kon Hörmann haar vast assortiment verder uitbreiden door zich te specialiseren in houten binnendeuren. Belangrijke waarden die Hörmann daarbij zeker in het achterhoofd houdt? Kwaliteit, design en duurzaamheid. 

Binnendeuren die opgaan in elke wand

Binnendeuren die opgaan in elke wand

27-09-2021 In het hart van de Ardennen, in het kleine dorpje Hives vlak bij La Roche-en-Ardenne, startte het familieavontuur van Serge, Virginie en Benoît: het gastenverblijf ‘L’Ardenne Autrement’. De vijf gastenkamers ademen de sfeer van de Ardennen, en van kamer naar kamer maak je een reis door de seizoenen. Elke ruimte is afgewerkt met een andere houtsoort uit de Ardense bossen waar de eigenaars zo van houden. Een strakke look, zeker doordat elke binnendeur onzichtbaar in de unieke wanden ingewerkt is dankzij het argenta invisidoor deurkadersysteem.

7 voordelen van de Formica® HPL-deuren voor ontwerpers en architecten

7 voordelen van de Formica® HPL-deuren voor ontwerpers en architecten

21-09-2021 Als het aankomt op het kiezen van materialen voor deurtoepassingen, is er geen tekort aan opties. Formica® High Pressure Laminates (HPL) biedt een mix van prestaties, duurzaamheid, hygiëne en waarde op lange termijn. Door in te zetten op deze kwaliteiten wil Formica Group een toegevoegde waarde betekenen voor de ontwerp- en bouwsector. In een blogbericht lijst Formica zeven troeven van de deurencollectie voor ontwerpers en architecten op.

Binnendeuren in luxueus Spaans hotel geleverd volgens het 'ik zie niets'-principe

Binnendeuren in luxueus Spaans hotel geleverd volgens het 'ik zie niets'-principe

03-08-2021 Infinity Seafront Luxury Residence is gelegen in Palm-Mar, Tenerife. Het project omvat 36 appartementen en 9 duplex penthouses en is ontworpen door W Arquitectos. Alle residenties zijn zuidelijk gericht en hebben een prachtig zicht op de Atlantische Oceaan, en in het bijzonder het eiland La Gomera. Het klimaat van Tenerife, het eiland van de eeuwige lente, is de kers op de taart. Xinnix Door Systems leverde alle binnendeuren voor dit project.

Argenta Punch: glazen schuifdeuren tot 150 kg onzichtbaar ingewerkt

Argenta Punch: glazen schuifdeuren tot 150 kg onzichtbaar ingewerkt

10-02-2021 Kamerhoge schuifdeuren zijn ook in glazen variant interessant voor hedendaagse interieurs in kantoren, lofts en woonkamers. Met een loopprofiel op of onzichtbaar in het plafond ingewerkt (plafondmontage), maakt dat het geheel natuurlijk nog een stuk strakker. Dat is Argenta Punch in een notendop. Die plafondmontage kan zelfs zonder problemen gecombineerd worden met een vaste glazen wand. Maar even goed is er een bovenprofiel beschikbaar voor montage tegen de muur. En dat voor glazen schuifdeuren tot 150 kg zwaar met glasdiktes van 8, 10 en 12 mm.

66 resultaten gevonden