Doorzoek volledige site
Dossier

Zorginfrastructuur

Residentie Keyseryk van Mertens-architecten: gezellige thuis met architecturale allure

Residentie Keyseryk van Mertens-architecten: gezellige thuis met architecturale allure

12-10-2020 Assistentiewoningen waren in Boutersem en omstreken lang een schaars goed, maar dankzij de realisatie van Residentie Keyseryk (Mertens-architecten) kwam hier onlangs verandering in. Het stijlvolle, riant beglaasde complex omvat 26 woonunits met ruime privéterrassen en enkele collectieve functies zoals een gemeenschappelijke verblijfsruimte, een polyvalente zaal en een tuin met gemeenschappelijk terras. Alles is aanwezig om het de bewoners maximaal naar hun zin te maken.

Oude dag in sacrale omgeving (archipelago)

Oude dag in sacrale omgeving (archipelago)

25-08-2020 Kleinschaligheid, huiselijkheid en een warme, persoonlijke leefgroepwerking: dat zijn de felgesmaakte basisingrediënten in het succesrecept van Ocura, dat in vier Limburgse gemeenten een woonzorgcentrum uitbaat. Zo ook in Herk-de-Stad, waar de vzw onlangs een vervangingsnieuwbouw met 76 bedden en een dagverzorgingscentrum voor vijftien personen liet optrekken. Het langgerekte complex flankeert het statige Ursulinenklooster en profiteert van een optimaal samenspel tussen zachte kleuren, grote raampartijen en een doordachte volumewerking. Het ontwerp is van de hand van archipelago. MACOBO-STABO was het betrokken studiebureau. 

Klein Veldekens: circulair pilootproject met kleinschalige woonzorgfilosofie (osar architects)

Klein Veldekens: circulair pilootproject met kleinschalige woonzorgfilosofie (osar architects)

17-08-2020 In Geel verrees met Klein Veldekens een circulair pilootproject. Het gaat om 150 nieuwe zorgwooneenheden, tal van ondersteunende diensten en een toren van 40 meter. Het torenvolume en de aanpalende kubus, een ontwerp, van osar architects, hebben een hybride structuur bestaande uit een mix van beton en CLT-hout, die de nodige flexibiliteit garandeert in functie van eventuele toekomstige herinrichtingen. De rijzige Astor-toren is meteen ook het hoogste hybride gebouw van het land. Het complex wordt verlicht volgens het light as a service-principe.

Zorgeloos wonen voor jong en oud (POLO Architects)

Zorgeloos wonen voor jong en oud (POLO Architects)

11-08-2020 Op een steenworp van het centrum van Breendonk maakten enkele leegstaande bedrijfsgebouwen uit de jaren 70 plaats voor een residentieel complex met assistentiewoningen, parkappartementen, een buurtsupermarkt en een parkeerkelder van meer dan 5.000 m². ‘Botanic’ omvat zes nieuwbouwblokken, die deskundig zijn ingepast in een groen binnengebied. Niet alleen senioren, maar ook starters en jonge gezinnen met kinderen vinden er alles wat hun hartje begeert. Het ontwerp is van de hand van POLO Architects. 

AZ Delta: patiëntgericht ziekenhuis met hoogtechnologisch karakter

AZ Delta: patiëntgericht ziekenhuis met hoogtechnologisch karakter

29-05-2020 Dat Roeselare een nieuw ziekenhuis zou krijgen om het structurele plaatsgebrek in het Heilig Hartziekenhuis en het Stedelijk Ziekenhuis op te vangen, stond al aan het begin van deze eeuw vast. Toch duurde het tot 2013 alvorens de bouwwerken eindelijk van start gingen. Zeven jaar na de eerstesteenlegging is het statige complex – op enkele kleine details na – klaar voor de dienst. Geduld is een schone deugd, want de imposante campus heeft een tijdloze uitstraling en getuigt van een vooruitstrevende visie op het zorggebeuren. Hoe dit architecturale en bouwkundige huzarenstukje precies tot stand kwam, vernemen we van VK Architects & Engineers en THV Wycor-Jansen the Building Company.

493 resultaten gevonden