Doorzoek volledige site
10 september 2010 | RAF LINMANS

AAPROG enige Belgische genomineerde voor BE Awards

AAPROG Architecten is als enige Belgische inzending genomineerd voor de BE Awards, dit in de categorie 'Communicating through visualisation'. Deze categorie betreft projecten met een specifieke (innoverende) visie en hoe deze vertaald worden tijdens het ontwerpproces om het visueel aan de klant over te brengen.
AAPROG Architecten is als enige Belgische inzending genomineerd  voor de BE Awards, dit in de categorie ''Communicating through visualisation''. Deze categorie betreft projecten met een specifieke (innoverende) visie en hoe deze vertaald worden tijdens het ontwerpproces om het visueel aan de klant over te brengen.

De BE Awards is een jaarlijks evenement georganiseerd door Bentley Systems, na Autodesk de grootste softwareproducent voor architecten & ingenieurs. 
 Hun inschrijving gaat specifiek over een knooppunt in het ziekenhuis van Bornem met inkom, onthaal en cafetaria. Deze ruimte is een onderdeel van project 2 van het masterplan voor Sint Jozefkliniek Bornem. Project 2  beslaat 21.902m² nieuwbouw & 6.556m² verbouwing. Project 1 is nog in uitvoering en reeds gedeeltelijk in gebruik. Hetzelfde project is ook ingeschreven voor de zorginnovatieprijs op Healthcare 2010.

De BE AWARDS gaan dit jaar door in Amsterdam in het Okura hotel. AAPROG Architecten zullen op 20 oktober tussen 11:45 en 1:15  als een van de drie finalisten hun project toelichten aan de jury en het internationale publiek uit de sector. (20 minuten presentatie + 10 minuten vragen beantwoorden.)

De editie van 2009 ging door in Charlotte, North Carolina. Daar waren er 3 belgische inzendingen genomineerd:

- Elia Engineering (finalist - categorie Innovation in powergeneration)
- Fabricom GTI (shortlist - categorie Innovation in structural engineering)
- XGI bvba (shortlist - categorie Innovation in structural engineering)


 

GERELATEERDE DOSSIERS