Doorzoek volledige site
18 juli 2012 | DJAMO VAN LUTTERVELT

Recticel Insulation isoleert de 'Zorgwoning van de Toekomst'

Recticel Insulation is een van de partners die met Living Tomorrow meewerkt aan de ‘Zorgwoning van de Toekomst’. Met dit project in Heusden-Zolder wordt er gestreefd naar een ecologische en moderne oplossing voor de levenslange opvang van de vergrijzende generaties. De zorgwoning wordt volledig met Recticel isolatie geïsoleerd.


Recticel Insulation is een van de partners die met Living Tomorrow meewerkt aan de ‘Zorgwoning van de Toekomst’. Met dit project in Heusden-Zolder wordt er gestreefd naar een ecologische en moderne oplossing voor de levenslange opvang van de vergrijzende generaties. De zorgwoning wordt volledig met Recticel isolatie geïsoleerd.De Eurowall spouwisolatie van Recticel Insulation heeft een isolatiewaarde van 0,023 W/mK


Living Tomorrow

De 'Zorgwoning van de Toekomst' gaat open in 2013. Dit is niet het eerste grote project van Living Tomorrow. Het ‘Huis van de Toekomst’ in Vilvoorde (1995) was het eerste project. De bedoeling van dat project was een platform te creëren waar verschillende innovatieve bedrijven hun producten en diensten konden tentoonstellen om zo een beeld te geven van wonen/leven/werken in de toekomst. Dit project werd drie maal opnieuw uitgevoerd.


De Zorgwoning

Deze ‘Zorgwoning van de Toekomst’ is het grootste 'living lab' in Europa. Hier worden nieuwe technologieën, diensten en producten ingeschakeld, in dienst van levenslang wonen. Recticel en heel wat andere bedrijven, uit diverse sectoren, nemen deel aan dit project om samen de uitdagingen van de vergrijzing van de maatschappij aan te gaan.Recticel Insulation en bedrijven uit diverse sectoren nemen deel aan dit project om de uitdagingen van de vergrijzing van de maatschappij aan te gaan

 


Eurowall spouwisolatie

Voor de ruwbouw werd er gekozen voor SILKA kalkzandsteen elementen, aangevuld met Eurowall spouwisolatie van Recticel Insulation.

Deze isolatieplaten hebben een hoge isolatiewaarde (λD 0,023 W/mK) waardoor er een een RD-waarde bereikt wordt van 2,60 m²K/W bij een plaatdikte van 60 mm. Dankzij het tand- en groefkliksysteem van de platen verloop de plaatsing zeer vlot.


Waarom Recticel?

Recticel insulation is de enige fabrikant van harde, polyurethane isolatieplaten die het Keymark kwaliteitslabel mag dragen. Het hele gamma van Recticel isolatieproducten wordt jaarlijks aan strenge controles onderworpen, waardoor Recticel sinds 2003 het Keymark-label draagt.