Doorzoek volledige site
13 september 2012

Expo en debat over De toekomst van het gesticht

UR architects onderzoeken de infrastructuurproblematiek van zorginstellingen. De tendens om de psychiatrische patiënt meer bij de samenleving te betrekken en ambulant te verzorgen, heeft gevolgen voor de zorggebouwen en hun terreinen. Veel zorginstellingen zijn verouderd. Wat moet er gebeuren met deze historische gebouwen? Kunnen anderen of ex-patiënten hier in een hedendaagse architectuur wonen? UR architects nemen tijdens een debat op 25 september in Antwerpen de zorgsite van de Broeders van liefde in Beernem onder de loep.
UR architects onderzoeken de infrastructuurproblematiek van zorginstellingen. De tendens om de psychiatrische patiënt meer bij de samenleving te betrekken en ambulant te verzorgen, heeft gevolgen voor de zorggebouwen en hun terreinen. Veel zorginstellingen zijn verouderd. Wat moet er gebeuren met deze historische gebouwen? Kunnen anderen of ex-patiënten hier in een hedendaagse architectuur wonen? UR architects nemen tijdens een debat op 25 september in Antwerpen de zorgsite van de Broeders van liefde in Beernem onder de loep.
 Opening en debat

Debatteren mee: Nikolaas Vande Keere en Regis Verplaetse (UR architects), prof. em. Luc Verpoest (KULeuven), Wivina Demeester (Huize Monnikenheide), René Stockman (congregatie Broeders van liefde), Christoph Grafe en Katrien Vandermarliere (VAi) ism. museum dr. guislain, vereniging voor geestelijke gezondheidzorg, Broeders van liefde
 

Het tentoonstellingsconcept

deSingel en het VAi bieden twee seizoenen lang aan acht jonge architectenbureaus een platform om hun ideeën over architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp voor te stellen. De architecten krijgen de opdracht om al ontwerpend oplossingen aan te reiken voor prangende maatschappelijke vraagstukken en intellectueel uitdagende kwesties.


Praktisch

Debat: 25 september om 20u00 in De Blauwe Foyer
Tentoonstelling: 26 september tot en met 28 oktober in de wandelgangen van deSingel
Locatie: Desguinlei 25 / B-2018 Antwerpen

GERELATEERDE DOSSIERS