Doorzoek volledige site
08 februari 2016

Vlaamse regering opent nieuwe zoektocht naar Vlaams Bouwmeester

Illustratie | Vlaams Bouwmeester

De Vlaamse regering start een nieuwe zoektocht naar een geschikte kandidaat voor de functie van Vlaams Bouwmeester. De vorige selectieprocedure, gestart op 4 september, leverde geen geschikte kandidaat op. De nieuwe Vlaams Bouwmeester treedt normaal gezien op 1 september 2016 in dienst. Dat meldt minister-president Geert Bourgeois.

De Vlaamse regering is al een hele tijd op zoek naar een nieuwe Vlaams Bouwmeester. De vorige, Peter Swinnen, werd begin 2015 om dringende redenen ontslagen. Dat gebeurde na een kritisch auditrapport. 

Een eerdere selectieprocedure leverde geen geschikte kandidaat op. De selectieprocedure zelf werd onder de loep genomen. Nu is een nieuwe zoektocht gestart. "De voorziene datum van indiensttreding is 1 september 2016. De firma Hudson zal als extern selectiebureau optreden", luidt het.

De functie wordt bekendgemaakt via de (personeelsbijlagen van de) Vlaamse kranten, de website van de VDAB, de website www.werkenvoorvlaanderen.be, het Belgische Staatsblad en enkele specifieke jobkanalen. 

Sinds het ontslag van Swinnen heeft de adjunct Vlaams Bouwmeester, Stefan Devoldere, de fakkel overgenomen. Tot aan de aanstelling van een nieuw Vlaams Bouwmeester blijft Devoldere in functie.