Doorzoek volledige site
Dossier

Brandveiligheid

Brandwerende gordijngevel met technisch en esthetisch vernuft

Brandwerende gordijngevel met technisch en esthetisch vernuft

02-08-2021 Minimalistische architectuur met aan maximum aan glas: het is een trend die niet meer te stoppen is. Gordijngevels met een bepaalde brandweerstand realiseren, is dan ook specialistenwerk. De nieuwe inkomhal van het Imeldaziekenhuis in Bonheiden, die ontworpen is door Boeckx Architects, bewijst echter dat dit zeker niet ten koste van de esthetische uitstraling hoeft te gaan. De keuze viel er op het McWall-systeem van Aliplast Aluminium Systems, waarbij de EI60-zones naadloos geïntegreerd zijn in de klassieke geveldelen.

FOAMGLAS® blijft investeren in brandveiligheid

FOAMGLAS® blijft investeren in brandveiligheid

05-03-2021 ‘Woning volledig in de as‘. ‘Fabriek uitgebrand te… ‘ Het zijn dikwijls kleine berichtjes in de krant, maar de gevolgen kunnen bijzonder ingrijpend zijn. Vaak blijft het bij materiële en ecologische schade, maar brand veroorzaakt jaarlijks ook vele doden. Brandpreventie is daarom een cruciaal gegeven voor ieder die voor het ontwerp, de bouw en het beheer van een pand verantwoordelijk is. FOAMGLAS® is een materiaal dat niet enkel prima isoleert. Het is tevens ontbrandbaar en zelfs brandvertragend. Dat blijkt uit de zeven bijkomende brandproeven die de marktleider in isolerend cellulair glas tussen 2016 en 2020 heeft laten uitvoeren.

TECHNISCHE INFO. Brandgedrag van platte daken: ATG’s om uit de impasse te geraken

TECHNISCHE INFO. Brandgedrag van platte daken: ATG’s om uit de impasse te geraken

16-02-2021 /De normalisatie met betrekking tot het brandgedrag van platte daken heeft onlangs een aantal aanzienlijke veranderingen ondergaan. Dit heeft tot gevolg dat dakopbouwen die tot voor kort aan de reglementaire eisen voldeden, dat nu niet per se meer doen. Daarom is het aangeraden om zich te voegen naar de technische goedkeuringen (ATG’s) van de dichtingsmembranen die recentelijk aangepast werden. Lees er meer over in dit artikel verschenen in WTCB-Contact, editie 2019/4. 

181 resultaten gevonden