Doorzoek volledige site
Dossier

Brandveiligheid

FOAMGLAS® blijft investeren in brandveiligheid

FOAMGLAS® blijft investeren in brandveiligheid

05-03-2021 ‘Woning volledig in de as‘. ‘Fabriek uitgebrand te… ‘ Het zijn dikwijls kleine berichtjes in de krant, maar de gevolgen kunnen bijzonder ingrijpend zijn. Vaak blijft het bij materiële en ecologische schade, maar brand veroorzaakt jaarlijks ook vele doden. Brandpreventie is daarom een cruciaal gegeven voor ieder die voor het ontwerp, de bouw en het beheer van een pand verantwoordelijk is. FOAMGLAS® is een materiaal dat niet enkel prima isoleert. Het is tevens ontbrandbaar en zelfs brandvertragend. Dat blijkt uit de zeven bijkomende brandproeven die de marktleider in isolerend cellulair glas tussen 2016 en 2020 heeft laten uitvoeren.

TECHNISCHE INFO. Brandgedrag van platte daken: ATG’s om uit de impasse te geraken

TECHNISCHE INFO. Brandgedrag van platte daken: ATG’s om uit de impasse te geraken

16-02-2021 /De normalisatie met betrekking tot het brandgedrag van platte daken heeft onlangs een aantal aanzienlijke veranderingen ondergaan. Dit heeft tot gevolg dat dakopbouwen die tot voor kort aan de reglementaire eisen voldeden, dat nu niet per se meer doen. Daarom is het aangeraden om zich te voegen naar de technische goedkeuringen (ATG’s) van de dichtingsmembranen die recentelijk aangepast werden. Lees er meer over in dit artikel verschenen in WTCB-Contact, editie 2019/4. 

Passieve brandbeveiliging: uitdagingen voor de toekomst

Passieve brandbeveiliging: uitdagingen voor de toekomst

14-01-2021 Op het recente Fireforum Congress stond ing. Liesbeth Jacobs even stil bij de toekomstige uitdagingen van passieve brandveiligheid. Heeft men de garantie dat passieve brandveiligheidsoplossingen altijd correct geplaatst zijn en naar behoren werken? En hoe zit het met de interactieve tussen actieve en passieve brandveiligheid? Op deze en andere vragen probeerde Liesbeth Jacobs in een boeiende presentatie van een uur een antwoord te bieden.

178 resultaten gevonden