Doorzoek volledige site
09 mei 2017 | MICHEL VAN DEN BOSCH

Houten plafond Lauder Linea combineert brandveiligheid met akoestiek

Het LAUDER LINEA-plafond van De Laere Decor is een open houten lineair plafondsysteem dat zowel akoestische als brandstabiele eigenschappen bevat en die tevens zeer flexibel in montage en opstelling is. Het biedt een creatieve oplossing voor plafonds en wanden die moeten voldoen aan de Belgische normering en brandreglementering. Bovendien betreft het een afgewerkt geheel, waardoor nabehandelingen (opstop, opschuren, schilderen) overbodig worden

Het LAUDER LINEA systeem is voorzien van een akoestisch absorberende isolatiemat die op de achterzijde van het paneel wordt geplaatst. Deze isolatie zorgt ervoor dat de geluidsgolven die op de latten worden gereflecteerd, door deze matten worden geabsorbeerd.

 

Brandstabiliteit

Volgens de Belgische normen en reglementering voor brandveiligheid eist men doorgaans dat de verlaagde plafonds gedurende . u moeten voldoen aan het stabiliteitscriterium: ‘In de evactuatiewegen, de voor het publiek toegankelijke lokalen en de gemeenschappelijke keukens hebben de verlaagde plafonds een stabiliteit bij brand van ½ u ‘ Deze strenge Belgische eisen hebben tot doel de veiligheid van de personen en van de interventiediensten te verzekeren door een volledige instorting van het plafond te vermijden. Het LAUDER LINEA 2.6 systeem is geattesteerd conform een brandstabiliteitvan dertig minuten. (Belgische normering NBN 713.020 (editie 1968)).

 

Brandreactie

Afhankelijk van de houtsoort, conform de EN 13501-1 standaard: B-s1,d0 / B-s2,d0

 

Flexibiliteit in toepassingen

Het LAUDER LINEA systeem is uniek in zijn soort door de variatie aan mogelijkheden die het systeem ter beschikking stelt. Het bevat vier verschillende types (4.2 – 2.4 – 2.6 – 2.9) die telkens een verschillende lathoogte en tussenafstand bieden. Het type SWELL voorziet een paneel met gebogen latten aan. Ook de verschillende houtsoorten en afwerking hiervan bieden een waaier aan keuze. In tegenstelling tot gelijkaardige systemen op de markt die enkel standaard panelen in hun gamma hebben, is LAUDER LINEA een afgewerkt systeem dat makkelijk op maat verwerkt kan worden. Dit houdt in dat deze panelen vlot ter plaatse verwerkt kunnen worden.

Naast het plafondsysteem kunnen deze panelen tevens verwerkt worden als wandbekleding, waarbij dezelfde specifieke eigenschappen kunnen behaald worden. De combinatie van het plafondsysteem en de wandbekleding resulteerde reeds op meerdere realisaties tot een verbluffend resultaat.