Doorzoek volledige site
27 maart 2019

Brandveiligheid wordt opnieuw beloond op 26 november

Illustratie | © Fireforum

Fireforum organiseert op 26 november de vijfde editie van de Fireforum Awards. Na het succes van de vorige edities is deze Award-uitreiking een begrip geworden in de wereld van de brandveiligheid.

Dit evenement wordt opnieuw een unieke gelegenheid om de beste projecten te belonen die de brandveiligheid van personen en goederen bevorderen. Fireforum is ervan overtuigd dat ook architecten interessante projecten inzake brandveiligheid realiseren. De organisatie roept hen daarom op om mooie projecten in te dienen.

 

Categorie voor architecten

De projecten zijn opgedeeld in een aantal categorieën, waarvan er één is die zich in het bijzonder richt tot architecten en studiebureaus: 'brandveiligheid in bouwprojecten - nieuwbouw, renovatie van gebouwen, infrastructuur,…'

Het ingediende project bevat innovatieve producten en materialen die de brandveiligheid van het gebouw en/of de omgeving op een uitmuntende wijze verhogen. Een project dat getuigt van een inzichtelijke aanpak en waarin conceptuele en organisatorische maatregels werden geïntegreerd evenals een doordacht ontwerp komen in aanmerking. Het toepassen van BIM is een pluspunt.

Het doel is om het grote belang van de architecten en de studiebureaus op het vlak van brandveiligheid in de verf te zetten. De rol die zij kunnen spelen is immers van groot belang voor de exploitatie van een gebouw en zijn omgeving ook wanneer er zich een brand zou voordoen. Met deze award wil Fireforum de architecten en studiebureaus nog meer betrekken in de brandveiligheid en hun voorbeeldfunctie benadrukken.

Meer informatie over de awards is beschikbaar op www.fireforum.be.

GERELATEERDE DOSSIERS