Doorzoek volledige site
17 december 2013 | KEVIN MOENS

Promat draagt brandveilig steentje bij aan jongerenproject SWITCH

In Assebroek nabij Brugge bouwt het OCMW van Brugge , onder leiding van Luc Verbrugghe en architect Marc Van Acker, een vormingsproject voor jongeren. Dit jongerenproject “Switch” is volledig opgetrokken volgens de strengste ecologische normen. Zo bestaat de gehele constructie uit hout afkomstig uit eigen duurzaam beheerde bossen uit de provincie Luxemburg. Promat verzekert de brandveiligheid met PROMATECT-100.
In Assebroek nabij Brugge bouwt het OCMW van Brugge , naar het ontwerp van architect Marc Van Acker, een vormingsproject voor jongeren. Dit jongerenproject “Switch” is volledig opgetrokken volgens de strengste ecologische normen. Zo bestaat de gehele constructie uit hout afkomstig uit eigen duurzaam beheerde bossen uit de provincie Luxemburg, zijn de buitengevels en het dak extra geïsoleerd met ecologisch isolatiemateriaal, werd 3-dubbele beglazing geplaatst en voorziet een rietveld in zuivering en herbruikbaarheid van het afvalwater. Promat verzekert de brandveiligheid met PROMATECT-100.
Ook de brandveiligheid krijgt een belangrijke plaats in dit nieuwe gebouw: voor de bescherming van de volledig in hout opgetrokken wanden en plafonds wordt geopteerd voor PROMATECT-100 van 10 mm en 15mm. Dat garandeert een brandwerendheid van EI 30 en 60 minuten.
Om een perfecte afwerking van de wanden en het plafond mogelijk te maken, werd gebruik gemaakt van PROMTECT-100 platen met 2 en 4 afgeschuinde boorden. Deze kunnen mooi glad opgevoegd worden met de gebruiksklare plamuur van Promat.

Voor meer informatie over toepassingen van PROMATECT®-100 voor compartimentering kunt u hier terecht.

GERELATEERDE DOSSIERS