Doorzoek volledige site
Dossier

BREEAM

Vlaggenschip met doeltreffende functiemix langs Brusselse Kleine Ring (Jaspers-Eyers)

Vlaggenschip met doeltreffende functiemix langs Brusselse Kleine Ring (Jaspers-Eyers)

04-05-2020 Een uitstekende ligging, betoverende architectuur van de hand van Jaspers-Eyers Architects, geavanceerde technologieën op het vlak van energie-efficiëntie, een stijlvol design dat elegantie en raffinement uitstraalt ...: Spectrum heeft alles om een icoon te worden binnen de befaamde vijfhoek van Brussel. Deze ravissante verschijning kwam in de plaats van een uitgeleefd kantoorgebouw dat doorheen de jaren vervelde tot een zielloze betonnen mastodont. “Een locatie als deze, langs de belangrijkste verkeersader van onze hoofdstad, verdient beter. Veel beter”, benadrukt bouwheer Ghelamco.

Kantoorgebouw Infinity is uithangbord van duurzame oplossingen

Kantoorgebouw Infinity is uithangbord van duurzame oplossingen

12-04-2019 In Bilzen is zopas Infinity ingehuldigd, het nieuwe kantoorgebouw van Encon. Als specialist in duurzame energieoplossingen voor industriële bedrijven, wil Encon met zijn kantoor een voorbeeldfunctie vervullen. Het gebouw is een uithangbord van duurzame oplossingen geworden. Dankzij de doorgedreven energiebesparingen, on-site productie van hernieuwbare energie en de combinatie van een BREEAM (Outstanding)- én een LEED (Gold)-certificering, is het één van de duurzaamste kantoorgebouwen van Europa. Het architecturale ontwerp is van de hand van MaMu Architects.

L-blok Falconhoven bekroond met BREEAM Award 2019

L-blok Falconhoven bekroond met BREEAM Award 2019

07-03-2019 BRE kondigde op 4 maart de winnaars aan van de BREEAM Awards 2019 tijdens een gala-avond in Londen. Duurzame projecten van over heel de wereld werden bekroond. Het L-blok van het Antwerpse project Falconhoven won de award in de categorie ‘Homes-Design stage’. Bopro was BREEAM-adviseur van het project. Het L-blok werd ontwikkeld door CIP en is een ontwerp van het Londense bureau Caruso St John Architects, in samenwerking met de studiebureaus Establis, Ingenium, Venac, Steto, en Bureau Bouwtechniek.

Eerste Belgische gemeentehuis met BREEAM-duurzaamheidscertificaat

Eerste Belgische gemeentehuis met BREEAM-duurzaamheidscertificaat

23-01-2019 Een week voor de gemeenteraadsverkiezingen konden de inwoners van Leopoldsburg kennismaken met hun nieuw administratief centrum, dat verleden en toekomst verenigt in een fraai tweeledig complex. Het oude gemeentehuis werd opgeknapt en gekoppeld aan een achterliggend nieuwbouwvolume, dat het historische gedeelte op een prachtige manier weerspiegelt. Het BREEAM Excellent-certificaat is de spreekwoordelijke kers op de taart.

Solvay streeft naar BREEAM-certificaat voor nieuw hoofdkwartier

Solvay streeft naar BREEAM-certificaat voor nieuw hoofdkwartier

18-06-2018 Solvay, innovatiespecialist in chemie en geavanceerde materialen, heeft het ontwerp voor een nieuw hoofdkwartier uit de doeken gedaan. De verouderde site in Neder-over-Heembeek, ten noorden van Brussel, wordt omgetoverd tot een dynamisch geheel met samenwerking en duurzamheid als rode draden. Het ontwerp is van Schmidt Hammer Lassen, dat na een wedstrijd als winnaar uit de bus kwam. Het Deense architectenbureau presenteerde zijn ontwerp in consortium met het Belgische bureau Modulo en VK Architects & Engineers.

87 resultaten gevonden