Doorzoek volledige site
Dossier

BREEAM

Ecologisch paradijs in Luik

Ecologisch paradijs in Luik

15-06-2015 Architectenbureau A2M, Jaspers-Eyers Architects en het Bureau d'Architecture Greish (BAG) ontwierpen een ecologische wijk in Luik. De jury selecteerde het plan unaniem in een wedstrijd om een ​​'vastgoedproject voor gemengd gebruik' te ontwikkelen. 'Paradis Express' bevat kantoren, woningen en lokale winkels en zal een site van 35000 m² bezetten, gelegen langs een toekomstige esplanade, tegenover het station van Luik-Guillemins. Het complex komt naast de nieuwe Finance Tower. De wedstrijd werd gehouden door Fedimmo, in overleg met de stad Luik en het Waalse Gewest.

Ecologisch paradijs in Luik

Ecologisch paradijs in Luik

15-06-2015 Architectenbureau A2M, Jaspers-Eyers Architects en het Bureau d'Architecture Greish (BAG) ontwierpen een ecologische wijk in Luik. De jury selecteerde het plan unaniem in een wedstrijd om een ​​'vastgoedproject voor gemengd gebruik' te ontwikkelen. 'Paradis Express' bevat kantoren, woningen en lokale winkels en zal een site van 35000 m² bezetten, gelegen langs een toekomstige esplanade, tegenover het station van Luik-Guillemins. Het complex komt naast de nieuwe Finance Tower. De wedstrijd werd gehouden door Fedimmo, in overleg met de stad Luik en het Waalse Gewest.

Het nieuwe BIM-kantoor: imposante eyecatcher met open structuur

Het nieuwe BIM-kantoor: imposante eyecatcher met open structuur

13-05-2015 Het nieuwe kantoor van Leefmilieu Brussel (BIM) is een architecturaal pareltje. Het ontwerp verenigt talloze aandachtspunten en eisen – intelligente klimatisatie, toegankelijkheid, compactheid, iconische waarde, functionaliteit, ... – in een transparant gebouw dat smeekt om verder ontdekt te worden. Een gemengde structuur van staal en beton zorgt binnenin voor een ongekende openheid. U kan het gebouw bezoeken tijdens de professionele dag van Passive House. 

Merk X en Mosa herontwerpen Amsterdam Centraal Station

Merk X en Mosa herontwerpen Amsterdam Centraal Station

08-05-2015 Door de komst van het Muziekgebouw aan de IJ, het filmmuseum Eye, talloze restaurants en culturele ondernemingen, is het Amsterdamse Centraal Station toe aan een meer open indeling. Waar de stad voorheen ophield bij het station, krijgt ze nu een geheel eigen stadskant en IJzijde. Merk X en Mosa zorgen er samen voor dat de achterzijde van het station meer betrokken wordt bij de stad door het oorspronkelijke gebouw van Cuypers te herontdekken en herontwerpen. Het oorspronkelijke stationsgebouw van Cuypers wordt zo de nieuwe inkomhal van het totale complex.

87 resultaten gevonden