Doorzoek volledige site
Dossier

Bruggen

Voetgangersbrug Tintagel van NEY & Partners wint Structural Steel Design Award 2020

Voetgangersbrug Tintagel van NEY & Partners wint Structural Steel Design Award 2020

20-10-2020 De voetgangersbrug aan Tintagel Castle in het Engelse Cornwall - naar een ontwerp van  Ney & Partners en William Matthews Associates - is zopas bekroond met de Britse Structural Steel Design Award 2020. Dat is een hoog aangeschreven prijs die de aandacht wil vestigen op de erkenning van de hoge standaard van structureel en architecturaal ontwerp die mogelijk is door het gebruik van staal. Ze honoreert ontwerpen die het potentieel van staal bewijzen in termen van efficiëntie, kosteneffectiviteit, duurzaamheid, esthetiek en innovatie. Vorige maand werd de Tintagel-brug ook al bekroond met een Museum + Heritage Award 2020.

Om te lezen: Bridging. By foot and bicycle.

Om te lezen: Bridging. By foot and bicycle.

23-01-2020 Ney & Partners werkt sinds 1996 aan een portfolio dat bestaat uit opmerkelijke ontwerpdesigns. Het Belgisch ontwerpbureau met kantoren in Frankrijk, Nederland, Luxemburg en Japan is de afgelopen 20 jaar actief betrokken geweest bij het ontwerp en de bouw van meer dan 100 bruggen en loopbruggen over de hele wereld. Het boek 'Bridging. By foot and bicycle' is meer dan een simpele projectencatalogus. Volgens Laurent Ney is het zijn ambitie om deuren te openen naar de verbeelding.

Fietsen door de bomen over brug uit cortenstaal

Fietsen door de bomen over brug uit cortenstaal

12-09-2019 Het Limburgse fietsroutenetwerk werd de voorbije maanden naar een nog hoger niveau getild. Letterlijk en figuurlijk. Na Fietsen door het Water – in Bokrijk - opende Toerisme Limburg Fietsen door de Bomen, een gloednieuwe fiets- en wandelbeleving op 10 meter hoogte door de kruinen van de bomen in Bosland. Het nieuwe fietspad ligt op het fietsroutenetwerk en bevindt zich vlakbij fietsknooppunt 272 aan het Pijnven, in Bosland, Hechtel-Eksel. Het ontwerp komt van de hand van De Gregorio & Partners Architecten in samenwerking met BuroLandschap.

26 resultaten gevonden