Doorzoek volledige site
24 januari 2018

Cittadella Brug scheidt verkeer en voetgangers bij oversteek Tanaro

Cittadella Bridge Illustratie | Hufton+Crow
Cittadella Bridge Illustratie | Hufton+Crow
Links wegdek, rechts voetgangerspad Illustratie | Hufton+Crow
32,5 meter hoge boog Illustratie | Hufton+Crow

Richard Meiers ontwerp voor de Cittadella Brug werd uitgevoerd in 2017. Het is een overhangende brug van 185 meter lang zonder tussensteunen, die Alessandria verbindt met de oude citadel. Het is een vervanging van de oude brug die zwaar aangetast was na een grote overstroming in 1994 toen het water tot aan het wegdek reikte.

De brug staat nu hoger dan het overstromingsgebied en bestaat uit voorgegoten beton en een structuur van geverfd staal. Het is de bedoeling om voor voetgangers een publieke plaats te voorzien waar ze even kunnen blijven rondhangen bij de oversteek van de stad naar de historische vesting.

 

Moderne link

Richard Meier en partners van het project zien de brug als een moderne link tussen het verleden en de toekomst van de stad. Ze hopen dat de brug bijdraagt aan het maatschappelijk leven in de lokale buurt en een stedelijke heropleving rond de site, de 18e-eeuwse citadel en Piazza Gobetti.

 

Verkeer en voetgangers

Voetgangers konden de vorige brug moeilijk oversteken door het drukke verkeer. Nu is de brug zo ontworpen dat voetgangers en verkeer parallel van elkaar gescheiden worden. De 32,5 meter hoge boog leunt weg van het wegdek en draagt de kabelspanning van beide routes. De kant van het wegdek buigt lichtjes naar het noorden, waarbij de bocht van het voetpad naar het zuiden kantelt om zo het nodige tegengewicht te creëren.

Door de vorm en het gebruik van wit beton en geverfd staal springt de brug eruit en is ze goed zichtbaar vanaf verschillende delen van de stad. Aan de voetgangerskant werden rode porfido stenen gelegd, een verwijzing naar traditionele materialen. Door geluidsverzachtende muren wordt het lawaai van druk verkeer verminderd.

GERELATEERDE DOSSIERS