Doorzoek volledige site
Dossier

Buitenaanleg & openbare ruimte

PTArchitecten maakt Bonneviepark open en duurzaam

PTArchitecten maakt Bonneviepark open en duurzaam

02-07-2020 Sinds mei vorig jaar is Sint-Jans-Molenbeek een architecturale parel rijker. In opdracht van de Brusselse gemeente en Leefmilieu Brussel werd het Bonneviepark volledig heraangelegd en kreeg het bijbehorende parkwachtersgebouw een grondige metamorfose. Het resultaat is een groen parkplein en een multifunctioneel buurtgebouw waar openheid primeert en iedereen een eigen plek heeft. Het Brusselse architectenbureau PTArchitecten nam het ontwerp voor zijn rekening.

Artgineering, LAMA, Sweco en Daniel Ost vergroenen grootste markt van het land

Artgineering, LAMA, Sweco en Daniel Ost vergroenen grootste markt van het land

24-06-2020 Het ontwerpteam Artgineering, LAMA, Sweco en Daniel Ost (ALS_O) wint de studieopdracht voor de herinrichting van de Grote Markt van Sint-Niklaas. "We zijn ontzettend trots, want we mogen het grootste Belgische marktplein een groene metamorfose geven", klinkt het. Sweco zorgt voor de uitwerking van het ontwerp, de opstelling van het uitvoeringsdossier en volgt het project op. Sweco gaf eerder al vorm aan de Stationsstraat, de vernieuwde groene winkelpromenade in Sint-Niklaas.

PostCoronaTalks: wat met publieke ruimte na corona?

PostCoronaTalks: wat met publieke ruimte na corona?

18-05-2020 Met de nieuwe online reeks PostCoronaTalks wil de De Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning (VRP) samen met een aantal experten nagaan waar we op ruimtelijk vlak naartoe moeten na de crisis. Met welke ideeën, concepten en initiatieven bouwen we een gezonde stad? De eerstvolgende PostCoronaTalk vindt plaats op 20 mei om 16u met als onderwerp 'Herverdeling van publieke ruimte in een gezonde stad' door Sven Augusteyns (OMGEVING). 

POLO architects en OKRA Landschapsarchitecten geven site AZ Sint-Maarten Mechelen nieuwe invulling

POLO architects en OKRA Landschapsarchitecten geven site AZ Sint-Maarten Mechelen nieuwe invulling

01-04-2020 De Mechelaars krijgen er op de voormalige site van het AZ Sint-Maarten campus Leopoldstraat weldra een volledig nieuwe buurt bij: Maarten. Voor het ontwerp ging projectontwikkelaar Ciril aankloppen bij POLO architects en OKRA Landschapsarchitecten. Het resultaat: 74 appartementen, 21 woningen, een stadshotel en kantoor- en winkelruimte. Op de nagenoeg 10.000m² grote site komt bovendien ook een gloednieuw wijkpark en een verkeersvrije leefstraat.

Een droom van een speelplaats

Een droom van een speelplaats

30-03-2020 De lente komt eraan: je zou kunnen zeggen dat de natuur stilletjes plannen maakt om straks groots uit te pakken. En wij mensen doen eigenlijk niet anders. Even bijkomen en stiekem plannen maken voor je tuin, voor een vakantiereis in de natuur, meer te bewegen of te sporten.  Zo spreken we over het ritme van de seizoenen en passen wij onze activiteiten naadloos daarop aan. Bij kinderen en jongeren is die belevingswaarde nog sterker. Vooral zij laten zich nog verrassen door omgevingsfactoren en zintuiglijke waarnemingen. De natuur als deel van de werkelijkheid is de ideale plek om te ontdekken, te leren met al je zintuigen en je verbeelding en creativiteit aan te spreken. Het zijn deze aspecten die Cedric Ryckaert, leerkracht op de Sint-Paulusschool in Kortrijk, er toe brachten om de speelplaats van zijn school onder de loep te nemen. Met de hulp van Goede Speelprojecten.

Deze vijf genomineerden maken kans op Prijs Publieke Ruimte

Deze vijf genomineerden maken kans op Prijs Publieke Ruimte

05-03-2020 De Brusselse Tramlijn 9, de wijk Rozemaai in Ekeren, de vernieuwde dorpskern van Hombeek, Sint-Andries en Zuid, één van de deelgebieden van het masterplan Scheldekaaien in Antwerpen en binnengebied Schaliken in Herentals zijn de vijf genomineerden die kans maken op de Prijs Publieke Ruimte. Die prijs, die elk jaar de apotheose vormt van het Congres & Forum Publieke Ruimte, dit jaar op 17 maart in Gent, beloont de beste (ver)nieuw(d)e openbare ruimte in Vlaanderen.

63 resultaten gevonden