Doorzoek volledige site
Dossier

Buitenschrijnwerk

Zuiderse rust in woonproject Olive House

Zuiderse rust in woonproject Olive House

12-01-2022 Work hard, play hard. Vanuit die filosofie stapten de bouwheer en zijn gezin in hun woonproject. Daar hoort, naast groen en een zuiders tintje, minimaal onderhouds- en poetswerk bij. Dat leidde tot praktische keuzes, zonderde esthetische meerwaarde uit het oog te verliezen. De indrukwekkende olijfboom van 580 jaar oud zet meteen de toon. Om voortdurend contact te houden met de tuin werden plafondhoge raampartijen geïnstalleerd. SAPA leverde hiervoor de profielen. 

ZNA Cadix: Ramen geven nieuw ziekenhuis opvallend karakter

ZNA Cadix: Ramen geven nieuw ziekenhuis opvallend karakter

03-01-2022 Tussen Park Spoor Noord, het Kempisch dok, de Noorderlaan en de stad siert een nieuwe blikvanger de skyline van Antwerpen: ZNA Cadix, het nieuwe ziekenhuis van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen, naar een ontwerp van Robbrecht en Daem architecten en VK Architects & Engineers. ZNA brengt er verschillende diensten van zijn ziekenhuizen Stuivenberg en Sint-Erasmus samen. Dankzij winkels, horecazaken en een boulevard voor fietsers en voetgangers op het gelijkvloers smelt de stad met het ziekenhuis samen. Reynaers Aluminium produceerde en leverde de ramen van het gebouw.

Jaarlijks 850 miljoen kilo minder CO² de lucht in dankzij Kömmerling-raamprofielen

Jaarlijks 850 miljoen kilo minder CO² de lucht in dankzij Kömmerling-raamprofielen

25-11-2021 Kömmerling, het gevestigde merk van de profine Group, is ervan overtuigd dat het met zijn raamprofielen een belangrijke rol te spelen heeft in het behalen van de klimaatdoelstellingen. "De ongeveer 15 miljoen ramen die jaarlijks van onze profielen worden gemaakt, verminderen de hoeveelheid CO2 die in de atmosfeer ontsnapt met zo'n 850 miljoen kilogram en voorkomen de vervuiling van 90.000 voetbalvelden aan bos", vertelt productverantwoordelijke Pieter-Jan Declercq. Met zijn ReFrame-lijn creëert Kömmerling zelfs een volledig gesloten materialencyclus.

Amani Spaces: slim modulair bouwsysteem met grote glaspartijen

Amani Spaces: slim modulair bouwsysteem met grote glaspartijen

22-11-2021 De coronapandemie heeft de bedrijfswereld grondig veranderd. Thuiswerken is populairder dan ooit. Maar wat als je woning te klein is voor een eigen werkplek? Of wanneer medebewoners teveel lawaai maken om jezelf te concentreren? Amani ontwikkelde een slim modulair bouwsysteem. Hiermee kan je in alle vrijheid ruimtes creëren. Zet bijvoorbeeld een mini-kantoor, praktijkruimte of atelier in de tuin. Op één dag heb je een nieuwe werkplek. Maar daar stopt het niet, want deze Amani Spaces zijn ook geschikt als prefab wooneenheid. Van gastenverblijf tot zorgunit, de mogelijkheden zijn eindeloos

256 resultaten gevonden