Doorzoek volledige site
Dossier

Circulair bouwen

Vernieuwd WTCB-kantoorgebouw wordt toonbeeld van innovatie (BOVAArchitects)

Vernieuwd WTCB-kantoorgebouw wordt toonbeeld van innovatie (BOVAArchitects)

23-02-2021 In Zaventem is deze maand de ambitieuze renovatie gestart van het kantoorgebouw van het WTCB. Als promotor van technologische innovatie in de bouwsector moet deze verbouwing een voorbeeldproject worden op velerlei vlakken: van energetische renovatie en circulair hergebruik tot de toepassing van groengevels en geavanceerde digitale technologieën. Het ontwerp is van de hand van BOVAArchitects. Daarnaast zijn ook Bureau Bouwtechniek (bouwtechnische ondersteuning, BIM, controle op de uitvoering), Daidalos Peutz (bouwfysica), Denis Dujardin (landschap), Ney & Partners (stabiliteit), boydens engineering (technieken en EPB), Bureau d’Etudes Delta GC (brandveiligheid), Health & Safety Consulting (veiligheidscoördinatie) en Bert Leroy (visualisatie) bij het project betrokken. Vanhout nv voert de werkzaamheden uit.

Arcadis screent circulair potentieel oude panden stadhuis Roeselare

Arcadis screent circulair potentieel oude panden stadhuis Roeselare

18-02-2021 Het stadsbestuur van Roeselare gaat het huidige stadhuis vervangen door een nieuwbouw van de hand van B-architecten waarin het historische gedeelte van het huidige stadhuis geïntegreerd wordt. Om de nieuwbouw mogelijk te maken, moet eerst wel een aantal panden gesloopt worden en de stad wil dat op een circulaire manier aanpakken. Ze deed daarvoor een beroep op Arcadis, dat het circulaire potentieel van de gebouwen in kaart brengt.

Kurt Van Den Bergh (Reynaers Aluminium): 'Kijk ook naar bestaande producten als het gaat over circulair bouwen'

Kurt Van Den Bergh (Reynaers Aluminium): 'Kijk ook naar bestaande producten als het gaat over circulair bouwen'

14-01-2021 Wanneer het gaat over circulair bouwen, wordt er al snel gekeken in de richting van nieuwe producten en systemen, maar volgens Kurt Van Den Bergh, technisch manager Belux bij Reynaers Aluminium, kan in heel wat gevallen ook circulair gebouwd worden met bestaande oplossingen. “Door de levensduur ervan te optimaliseren en de demonteerbaarheid ervan eenvoudiger te maken, vult men, mijns inziens, het circulaire al behoorlijk in. Voldoende aandacht voor onderhoud is de basis om de levensduur positief te beïnvloeden. De demonteerbaarheid kan men verbeteren door voldoende aandacht te besteden aan bouwknopen. Beide aspecten staan los van het product zelf. Daardoor kan er met onze oplossingen vandaag al gewerkt worden als basis voor een circulair gebouw.” https://www.circubuild.be/nl/nieuws/kurt-van-den-bergh-reynaers-aluminium-kijk-ook-naar-bestaande-producten-als-het-gaat-over-circulair-bouwen/

217 resultaten gevonden