Doorzoek volledige site
30 september 2021 | WOUTER POLSPOEL

Jonas Voorter (UHasselt): “Nood aan nieuw juridisch kader om investeerders warm te maken voor circulaire bouwprojecten”

Een visual gebruikt voor de Proeftuin Circulair Bouwen van Vlaanderen CIrculair, een project waar Jonas Voorter en de rechtsfaculteit van de UHasselt aan meewerkten. Illustratie | Vlaanderen Circulair

Om circulair bouwen helemaal te laten doorbreken, is het van cruciaal belang dat ook opdrachtgevers en investeerders kiezen voor dat vernieuwend principe in hun bouwprojecten. Volgens Jonas Voorter, jurist en doctoraatsonderzoeker aan de faculteit Rechten van de UHasselt, ligt er wat dat betreft op juridisch vlak nog werk op de plank. “Circulair bouwen is vanuit financieel standpunt ook voor opdrachtgevers en investeerders interessant, maar er is nood aan nieuw juridisch kader zodat ze weten waar ze aan toe zijn. Rechtszekerheid is volgens mij dan ook het sleutelwoord.” Voorter gaat dieper in op de materie in een gratis en interactief webinar dat Schüco en Redactiebureau Palindroom op 19 oktober organiseren en dat focust op circulair bouwen en de rol van de investeerder daarin. Inschrijven kan via deze link.

“Het is in mijn ogen van cruciaal belang dat opdrachtgevers en investeerders meer inzetten op circulair bouwen om die duurzame manier van bouwen echt te laten doorbreken, maar het is ook gewoon interessant voor hen dat te doen. Het circulaire bouwproces hangt veel meer af van samenwerking dan de huidige lineaire werkwijze. Dat leidt tot een sterke kennisopbouw en interessante interacties", aldus Jonas Voorter. 

Lees verder op circubuild.be.