Doorzoek volledige site
02 december 2021 | WOUTER POLSPOEL

Gezocht: bestekteksten van circulaire bouwoplossingen

VIBEBLIEBERG architects of a circular economy en Redactiebureau Palindroom/Circubuild lanceren een oproep aan producenten om bestekteksten te bezorgen van hun circulaire bouwoplossingen. Dit kadert in het project Circubestek, een database waar voorschrijvers snel en gemakkelijk bestekteksten zullen terugvinden van circulaire materialen en producten.  

Waarom?

Vandaag worden in bestekken nog maar zelden circulaire materialen voorgeschreven. Daardoor is het moeilijker om ze toe te passen in een bouwproject. Door bestekteksten van circulaire oplossingen vlot toegankelijk te maken voor voorschrijvers zullen de materialen meer voorgeschreven worden, wat zal leiden tot meer circulaire gebouwen. Fabrikanten zullen hierdoor ook de vraag naar hun circulaire oplossingen zien toenemen. 

Door een platform aan te bieden met circulaire bestekteksten én dankzij de integratie met de meest gebruikte platformen van bestekteksten (VMSW en C3A) zijn de initiatiefnemers ervan overtuigd dat ze het voorschrijven van circulaire materialen een boost kunnen geven. Ze krijgen hiervoor de financiële steun van Vlaanderen Circulair.  

Ontdek hoe je als producent input kan aanleveren op circubuild.be

GERELATEERDE DOSSIERS