Doorzoek volledige site
22 januari 2020

Solatube voorziet kantoor van distributiecentrum van daglicht

Illustratie | © Solatube
Illustratie | © Solatube
Illustratie | © Solatube
Illustratie | © Solatube
Illustratie | © Solatube

Van Reenen Transport heeft in 2018 in het Nederlandse Barneveld een energieneutraal distributiecentrum met werkplaats gebouwd. Dit nieuwe pand behoort tot de duurzaamste distributiecentra in Europa. 16 Solatubes zorgen voor voldoende daglichttoetreding

Het distributiecentrum krijgt het keurmerk BREEAM Outstanding. Een van de criteria hiervan is de gelijkmatigheid van daglicht. Daglichttoetreding vanuit de aanwezige ramen bleek niet voldoende. Daglichtprofessional Techcomlight is gevraagd om een oplossing te bedenken en een daglichtberekening te maken.

In totaal worden er in het distributiecentrum 16 Solatubes geïnstalleerd met een diameter van 53 centimeter. Vanwege het aanwezige systeemplafond in het pand is gekozen voor de kantoorvariant, waarvan de plafondplaat van de daglichtbuis perfect in het plafond past.

Bert Stuivenberg, operationeel directeur, is tevreden met de keuze: “Naast de opgeleverde energiebesparing door het toepassen van daglicht, is het daglicht ook nog eens plezierig om onder te werken.”


 

GERELATEERDE DOSSIERS