Doorzoek volledige site
17 september 2020

VELUX Step-oplossing wint Red Dot-award voor uitmuntende ontwerpkwaliteit

Illustratie | © VELUX

De Step-oplossing, het nieuwste type VELUX modulaire lichtstraten van VELUX Commercial heeft de Red Dot Award 2020 gewonnen in de categorie Productdesign, dankzij de uitmuntende ontwerpkwaliteit. Daarmee is de VELUX Groep een van de winnaars van de meest prestigieuze ontwerpwedstrijd ter wereld.

Zoals de naam al aangeeft, heeft de nieuwe VELUX Step-oplossing een unieke trapsgewijze structuur. Meerdere rijen lichtstraten worden onderling verbonden om een groot glazen dak te creëren. De oplossing wordt gekenmerkt door een minimalistisch ontwerp, een coherente en esthetische structuur en slanke steunbalken.

De Step-oplossing is een technologisch geavanceerd product, en is speciaal ontworpen voor openbare en utiliteitsgebouwen, zowel voor nieuwbouw als renovatieprojecten.

 

Gedetailleerde evaluatie van de producten die meededen

In 2020 werden meer dan 6500 producten van ontwerpers en bedrijven uit 60 landen ingezonden voor deze competitie. "De winnaars van de Red Dot Award hebben bewezen dat ze uitstekende producten hebben gecreëerd die een prijs verdienen. De jury werd niet alleen overtuigd door de esthetische waarde, maar ook door de ongeëvenaarde functionaliteit. De winnaars van de Award creëren nieuwe maatstaven binnen hun sector. Ik wil hen van harte feliciteren met hun succes,” zei prof. dr. Peter Zec, oprichter en CEO van Red Dot.

Lees meer over de VELUX Step-oplossing.