Doorzoek volledige site
18 juni 2021

2 nieuwe VELUX-producten voor dubbel zoveel licht

Illustratie | VELUX Commercial
Illustratie | VELUX Commercial - Jasper Leonard

VELUX, de marktleider in dakvensters, lanceert een nieuw 2in1 dakvenster. Met de introductie van de nieuwe VELUX App Control, wordt de gebruikerservaring nog beter. Dankzij het nieuwe dakvenster en de app, wordt het regelen van de lichtsterkte in uw huis eenvoudiger dan ooit.

In een context waarin de woning veel meer is geworden dan een plaats om te slapen en te eten, optimaliseert iedereen zijn leefruimte. Men zorgt ervoor dat een woning geschikt is voor zowel werk als ontspanning. Slimme huizen worden steeds normaler, naar schatting zijn er wereldwijd zo’n 175 miljoen.

Met 3,6 miljard smartphonegebruikers wereldwijd in 2020, hebben consumenten steeds meer aspecten van hun leven, en zelfs hun huis, onder controle met een druk op de knop. Met de VELUX App Control kunnen gebruikers bijvoorbeeld alle VELUX INTEGRA® dakvensters, gordijnen en rolluiken bedienen, of ze nu op netstroom of zonne-energie werken. Slechts met één druk op de knop op hun smartphone of door middel van spraakopdrachten, kunnen ze alles gemakkelijk bedienen. 

Met VELUX App Control kan iedereen in het gezin VELUX INTEGRA® producten bedienen. De app biedt toegang voor meerdere gebruikers en stembediening via Hey Google en de Apple HomeKit. De VELUX App Control kan rechtstreeks door de gebruiker worden geïnstalleerd zonder tussenkomst van een VELUX-installateur. 

 

Een 2in1 dakvenster voor nog meer daglicht  

60% van de huiseigenaren beschouwt natuurlijk licht als het belangrijkste element in hun huis, een stijlvol en modern 2in1 dakvenster is een must-have voor elke woning! Het biedt een betere toegang tot daglicht omdat er twee dakvensters zijn gemonteerd in één enkele frame, waarbij één van de twee vensters kan worden geopend om frisse lucht binnen te laten.

Het nieuwe 2in1-dakvenster is momenteel verkrijgbaar in symmetrische en asymmetrische versies, beide in twee soorten beglazing, 2-voudig glas (70) en 3-voudig glas (66). Het 3in1 dakvenster is verkrijgbaar in twee varianten. De 3 vensters zijn even groot, waarbij het middelste venster vast is en de twee buitenste vensters manueel geopend kunnen worden. 

De VELUX verduisterende buitenste zonneschermen zijn beschikbaar voor de 2in1 en 3in1 dakvensters. Ze bieden een effectieve bescherming tegen de warmte, zodat uw huis koel blijft op zonnige dagen. De lichtdichte stof zorgt voor verduistering voor een betere nachtrust. Het moderne ontwerp past perfect bij het dak en wordt geleverd met een voorgeconfigureerde muurschakelaar met afstandsbediening, voor een eenvoudige bediening en een snelle en probleemloze installatie.  

 

Een duo dat het leven gemakkelijker maakt  

De VELUX 2in1 en 3in1 dakvensters worden geleverd met een manuele opening. Ze kunnen worden omgebouwd naar VELUX INTEGRA® voor een gemakkelijke gemotoriseerde opening, dit is afhankelijk van de behoeften van elke consument. Voor nog meer gemoedsrust biedt de nieuwe VELUX App Control gebruikers ook de mogelijkheid om hun VELUX INTEGRA®-producten op netstroom of zonne-energie te bedienen via hun smartphone.  

"Met ons nieuwe 2in1 gamma en App Control, innoveren we opnieuw op de markt voor hellende daken. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om ons aanbod aan installateurs, verdelers en huiseigenaren te innoveren. Op die manier blijven we voorop lopen in de markt van gebruiksvriendelijke oplossingen voor dakvensters die het beste bieden op het gebied van daglicht en ventilatiemogelijkheden en gezondere omgevingen creëren," zegt Anne Palner Kloch, Product Manager bij VELUX.