Doorzoek volledige site
15 april 2015 | HANNE GOOSSENS

UNStudio creëert StandTable om productiviteit te verhogen

Illustratie | PROOFF / Pim Top
Concept diagram
Illustratie | PROOFF / Pim Top
Illustratie | PROOFF / Pim Top
Technical drawings

Omdat beweging de productiviteit en de focus verbetert, heeft UNStudio, in samenwerking met Ben van Berkel, een speciale staantafel ontwikkeld: de StandTable. Door zijn vormen ondersteunt het ontwerp verschillende werkposities om interactie en samenwerking te promoten.

Ontwerp StandTable

Rechtstaand werken heeft veel voordelen, vooral voor de gezondheid. UNStudio heeft zich daarop geïnspireerd. StandTable is een traditionele ronde tafel, maar heeft drie oppervlaktes van verschillende hoogtes: dat moedigt verschillende werkhoudingen aan. De oppervlaktes, van 90 cm, 100 cm of 110 cm kunnen vrij bewogen worden. Zo kan het bruikbare deel veranderd worden naargelang de ruimte die men nodig heeft. Dat zorgt ervoor dat de tafel veel mogelijkheden biedt.

In eerste instantie is de StandTable ontworpen voor individueel werk of activiteiten in kleine groep, al kunnen er verschillende tafeltjes bij elkaar gezet worden voor bijvoorbeeld meetings. Dat is mogelijk door hun compacte grootte. Elke tafel is gemaakt van hout en textiel, bevat een USB-poort en beperkte opslagruimte voor persoonlijke bezittingen. 

GERELATEERDE DOSSIERS