Doorzoek volledige site
15 juni 2015

Interieur BRUG restaurant voor de UvA door PUUR interieurarchitecten

Illustratie | Jeroen Musch
Illustratie | Jeroen Musch

De UvA is druk bezig om de opzet van de Roeterseilandcampus te verbeteren. De grootste ingreep betreft de herontwikkeling van enkele bestaande bouwwerken door het Londense architectenbureau AHMM. Uniek voor Amsterdam is de bebouwing die over een bestaande gracht loopt. PUUR interieurarchitecten richtte het restaurant in dat zich in dit overspannende volume bevindt. Het project is opgevat als een stadsplan.

In het brugrestaurant is alles in het werk gesteld om het unieke uitzicht te maximaliseren. Amsterdam lijkt als het ware door de ruimte heen te vloeien. In het interieur zelf is dit versterkt door het restaurant op te vatten als een stadsplan, met een park, een plein en een forum. 

In het interieur zijn de twee interieurhelften aan weerszijden van de middenzone thematisch ingedeeld. De ene helft is flexibel en bedrijvig, het andere deel is rigide en rustig.

In het restaurant worden regelmatig evenementen georganiseerd. De losse elementen faciliteren dit. Ze kunnen aan de kant geschoven worden, maar kunnen ook in elke configuratie voor een evenement worden ingezet. De zitblokken kunnen worden gecombineerd tot een tribune.

De houten banken en blokjes zijn ontworpen door PUUR. En hoewel de inrichting vroeg om verschillende soorten meubilair van verschillende fabrikanten, zorgt de toepassing van een en dezelfde stoffering voor de nodige uniformiteit.

 

Lees dit artikel verder op de website van de Architect. 

GERELATEERDE DOSSIERS