Doorzoek volledige site
16 juni 2015 | KEVIN MOENS

Free Family-klepbeslag: slanker, lichter, eenvoudiger

Free Family-klepbeslag: slanker, lichter, eenvoudiger Illustratie | Häfele
Illustratie | Häfele

Met Free heeft Häfele een productfamilie ontworpen die geschikt is voor alle gangbare klepgroottes en -materialen. Het gaat om een Häfele-eigen beslagfamilie met flexibele toepassingen. Met Free flap, Free fold, Free up en Free swing omvat ze alle courante openingsformules voor klepdeuren van bovenkasten. 

“Het maakt niet uit of een klep mechanisch of elektrisch opent, of wordt opgeheven, gekanteld, gedraaid of gevouwen - Free biedt meteen een meerwaarde aan elk meubel. En last but not least; ze zijn efficiënter in  gebruik. Dit is een tastbaar voordeel in vergelijking met meubelen die voorzien zijn van draaideuren. Klepdeuren bieden meer mogelijkheden in de visuele en technische meubelontwerpen. Visueel volgen ze de horizontale lijnen van de onderkasten die gecreëerd werden door de brede ladefronten. De techniek zorgt ervoor dat de klep vederlicht geopend en gesloten wordt. De multipositie-stop zorgt ervoor dat de klep in elke gewenste positie open blijft en zo een vrijheid aan beweging creëert onder de geopende kast. Toegang tot de inhoud is hierdoor eveneens maximaal,” aldus Häfele.

 

Verschillende varianten

 

Het Free-klepbeslag bestaat uit de varianten Free fold, Free swing, Free up en Free flap.

  • Free fold maakt licht lopende vouwoplossingen voor bovenkasten mogelijk.
  • Free swing zwaait de klep boven de kast naar omhoog.
  • Het Free up-frontliftbeslag heft fronten uit één stuk evenwijdig voor de kast naar omhoog.
  • Free flap versie 1.7 en Free flap versie 3.15

 

“Het Free-beslag voldoet aan de hoogste eisen inzake ontwerpvrijheid, materiaalkeuze, design, eenvoudige montage en heeft een vederlicht bedieningscomfort. In het kort gezegd: het beslag is slanker (qua design), lichter (qua bediening), eenvoudiger (qua montage),” klinkt het bij Häfele.

 

E-Drive

Men kan het Free-beslag naar wens ook voorzien van de elektrische E-Drive-aandrijving waardoor u de kast kan openen en sluiten met een simpele druk op een knop – dit is bedieningscomfort van het allerhoogste niveau.

Het beslag uit metaal kan volledig gerecycleerd worden en bovendien zijn er biologisch afbreekbare afdekkappen beschikbaar. Een volledig overzicht van dit klepbeslag vindt u terug in de nieuwe Free Family-brochure.

GERELATEERDE DOSSIERS