Doorzoek volledige site
31 mei 2016 | AARON EERDEKENS

Montagna Lunga verzorgt exotisch interieur voor reizigers

Illustratie | Montagna Lunga
Illustratie | Montagna Lunga
Illustratie | Montagna Lunga
Illustratie | Montagna Lunga
Illustratie | Montagna Lunga
Illustratie | Montagna Lunga

Interieurdesignatelier Montagna Lunga ontwierp in Houthalen-Helchteren het interieur van twee reizigers. De eigenaars van het huis wilden graag de plekken die ze tijdens hun vele reizen hadden gezien en de vele indrukken die ze hebben opgedaan, vermengen. Op die manier wilden ze het gevoel creëren zich altijd een beetje op vakantie te begeven, ook als ze thuis zijn. Montagna Lunga heeft het huis daarom voorzien van een toepasselijk exotisch interieur.

Natuurlijke uitstraling creëren

Het bouwprogramma bestond erin een gerieflijk en functioneel huis in te richten met gemakkelijk te onderhouden materialen. Dit gold zowel voor het interieur als voor de tuin. Ook de werkruimte moest in het programma worden geïntegreerd, om deze niet te laten contrasteren met de andere ruimtes. Het concept was om een plek te ontwerpen waarin de vele reizen van de eigenaars werden weerspiegeld in een interieur waar het boeiend is om te verblijven en waar elke ruimte een ontdekking is. Er werd ook veel aandacht besteed aan het creëren van een natuurlijke uitstraling.

 

Persoonlijkheid weerspiegelen

De grootste uitdaging was om een spannende ruimte te ontwerpen die toch een gevoel van thuiskomen biedt, en die over een ziel beschikt die de persoonlijkheid van de bewoners weerspiegelt. Het is een compacte, gezellige en lichte woning geworden die gemakkelijk te onderhouden is. In het ontwerp zijn onder meer een warmtepomp, ledverlichting en een domotica systeem geïntegreerd.

GERELATEERDE DOSSIERS