Doorzoek volledige site
16 maart 2018

Designexpert Boris Devis ontwerpt Parijse showroom voor mode-icoon Poiret

Illustratie | Athos Burez
Illustratie | Athos Burez
Illustratie | Athos Burez
Illustratie | Athos Burez
Illustratie | Athos Burez

De Koreaanse retailgigant Shinsegae brengt de Parijse couturier Paul Poiret 75 jaar na diens dood weer tot leven, onder zakelijke leiding van CEO Anne Chapelle. De creatieve leiding wees Anne Chapelle, tevens de zakenvrouw achter Ann Demeulemeester, toe aan het Chinese talent Yiqing Yin. Antwerps designexpert Boris Devis werd gevraagd om de Parijse showroom in te richten met respect voor het erfgoed van Poiret en oog voor de unieke leefwereld van het modehuis anno 2018.

Paul Poiret was een trendsetter in de mode, maar daarnaast ook een sleutelfiguur binnen de art-deco. Rond zijn modehuis creëerde hij een lifestylewereld. Daarmee was hij de eerste die de mode in een bredere context plaatste. Naast kledij en accessoires ontwierp hij ook meubels, interieuraccessoires, sieraden en parfums. Hij verzamelde dan een kring van vormgevers, kunstenaars en fotografen om zich heen.

 

Poirets visie op mode als uitgangspunt

Voor zijn ontwerp nam Devis Poirets visie op mode als uitgangspunt. Hij ontwikkelde een concept op maat en verzamelde daarna een team van designers, kunstenaars en fotografen die elk een eigenzinnige twist gaven aan zijn conceptuele idee.

Hij koos voor een artistieke en artisanale benadering van de lege ruimte. Het ontwerp speelt met de vide en streeft naar een aparte verbinding tussen mode en context. Heel eigen aan de collectie is het creatieve vakmanschap, waarnaar het ontwerp op uitbundige wijze naar refereert met verschillende sferen waarin de ruimte is opgedeeld. De sferen zetten elk op hun manier een vrouwelijke, intimistische en optimistische uitstraling neer.

 

Inrichting

Met rijke kleuren, geometrische figuren en eclectische accenten is de link naar art-deco prominent aanwezig. Als rode draad in het interieur vinden we goudkleurige details. Zelfontworpen meubels, unieke curiosa en vintage design maken de inrichting af. Boris Devis en zijn team zetten zich in voor de volledige productie van de kleurenwaaier in de tapis-plain tot de drapage van de gordijnen. Kledingrekken van stalen kaders met een messingbar werden op maat van het interieurconcept ontworpen.

GERELATEERDE DOSSIERS