Doorzoek volledige site
25 juni 2014 | STÉPHANIE ROMANS

Picknicktafel voor werkvloer populair op NeoCon

Illustratie | BuzziSpace
Illustratie | BuzziSpace
Illustratie | BuzziSpace

Dat picknicken garant staat voor een leuke zondagmiddag wisten we natuurlijk al langer. Picknicken op kantoor daarentegen, dat is nieuw. En toch kan het. Het Belgische designermerk BuzziSpace ontwierp de eerste indoor picknicktafel voor op het werk. De BuzziPicnic bleef niet lang onopgemerkt: op de Amerikaanse meubelbeurs NeoCon 2014 lauwerden het tijdschrift Interior Design en designmagazine Contract Design Magazine het vrolijke ontwerp van Alain Gilles.

“Een picknicktafel brengt mensen op een informele manier bij elkaar. Je verwacht het dus niet in een saaie kantooromgeving”, legt Gilles uit. Toch is het meubel daarmee niet ongeschikt als werkplek: de tafel kan dienen als eettafel, als tijdelijke werkplek of als vaste werkstek.

Internationale prijzen

Contract Design Magazine lijkt in elk geval overtuigd van de kantoorpicknick. BuzziPicnic werd door een vijftigkoppige jury als winnaar gekozen uit ruim 350 producten die meedongen naar de hoofdprijs in de Best of NeoCon-competitie.

Ook het tijdschrift Interior Design viel als een blok voor het ontwerp en gaf de BuzziPicnic de HIP-award voor 'best collaborative product'. Het is de eerste keer dat de HIP-award wordt uitgereikt. Het magazine wil op die manier nieuwe producten en creatieve designers ermee in de spotlight zetten. De Belgische picknicktafel staat alvast op de kaart.

GERELATEERDE DOSSIERS