Doorzoek volledige site
15 januari 2015 | GEERT VERHEYEN

Drisag levert wachtbankensysteem aan Federale Overheidscentrale

De BeaBench, het zitsysteem dat de Federale Overheidsdiensten zullen invoeren.
Illustratie | www.architectenweb.nl
Illustratie | achtergael.be

De Herentalse designfirma Drisag heeft een mooi contract in de wacht gesleept: gedurende drie jaar mag de firma in het kader van een raamcontract de federale overheid de BeA Bench mag leveren, een zitbankensysteem dat ze ontwikkelden samen met architectenbureau Architecten Achtergael.

De BeA Bench is een modulair wachtbankensysteem. Verschillende standaard componenten zorgen ervoor dat de BeA Bench uiterst flexibel is en dus geschikt voor maatwerkprojecten in wachtruimten. De basiscomponenten worden gemaakt in lengtes van 180cm, 90cm en 60cm; de zitcomponenten in 60cm, 90cm, 120cm, 150cm en 180cm (telkens zonder, met één of met twee armleuningen). De tafelcomponenten zijn 60cm breed en verschillende houtsoorten zijn in het assortiment opgenomen. De componenten kunnen met alle stoffen naar keuze bekleed worden.

Drisag ontwikkelde de BeA Bench samen met architectenbureau Beel & Achtergael. Het ontwerp is ontstaan uit een maatwerkproject in de inrichting van de gerechtszalen van het nieuw gerechtsgebouw van Gent waar Drisag destijds 1 kilometer gestoffeerde zitbanken leverde.

De firma kreeg dit contract toegewezen door de FOR, de Federale Opdrachtencentrale die belast is met het plaatsen en opvolgen van contracten voor de verschillende overheidsdiensten. Concreet wil dit zeggen dat Kamer en Senaat, het Rekenhof, het Grondwettelijk Hof, de Raad van State en alle Federale Overheidsdiensten binnen afzienbare tijd gebruik zullen maken van dit systeem.

GERELATEERDE DOSSIERS