Doorzoek volledige site
26 januari 2015 | KEVIN MOENS

NAV doet architecten spelen met licht en kleur

Edward Hopper - 'Room by the Sea'.

Steeds vaker krijgen architecten de vraag om de lijn van de architectuur door te trekken tot in het interieur. Het juiste kleurgebruik zorgt voor de finishing touch van het ontwerp. Een nieuwe infosessie van NAV, de Vlaamse architectenorganisatie, beschrijft daarom alle aandachtspunten in geuren en kleuren. 

Hoe kies je de juiste kleuren en de passende techniek? En hoe garandeer je een kwalitatieve uitvoering van de schilderwerken? Tijdens de NAV-infosessie analyseert architect Nathalie Verdonck de ruimte en de gebruiker om de effecten van kleur te bepalen. Hierbij gebruikt ze kleur als middel om sfeer, identiteit en toegankelijkheid van een gebouw te ondersteunen.

Vervolgens licht ingenieur Wim Van de Sande de Technische Voorlichting 249 toe voor een goede uitvoering van schilderwerken. Hierbij komen niet alleen alle verftypes en verfsystemen aan bod, maar ook de richtlijnen met betrekking tot de ondergrond en de schilderwerken. Er is ook aandacht voor de uitvoeringsgraad van schilderwerken, samen met de applicatie van verfsystemen op verschillende ondergronden. Deze worden geïllustreerd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Tot slot stelt architect Peter Vermeulen een reeks praktijkoplossingen voor.

Wie interesse heeft, kan een sessie meepikken op 27 januari in Antwerpen, op 3 februari in Moorsele, op 5 februari in Nazareth of op 12 februari in Heusden-Zolder. Meer info over de sessie vindt u in de agenda-items onderaan dit artikel. 

De infosessie komt tot stand in samenwerking met Sto, Boss Paints, Saint-Gobain, Delta Light, Sikkens en Gyproc.

GERELATEERDE DOSSIERS