Doorzoek volledige site
04 februari 2015 | QUINTEN EVENS

Eames-koppel krijgt kleinkind

Eames-koppel krijgt kleinkind Illustratie | Cybex
Cybex' nieuwste wandelwagen Illustratie | Cybex
Illustratie | Cybex
Illustratie | Cybex

Het Duitse bedrijf Cybex heeft een nieuwe wandelwagen tussen zijn telgen. Het multifunctionele ontwerp draagt duidelijke sporen van Ray en Charles Eames.

De PRIAM is het nieuwste product van Cybex, een Duits bedrijf dat zich focust op baby- en kinderproducten. Het bedrijf gaat er prat op veiligheid en functionaliteit te combineren met design.
 
Het ontwerp is dan ook meer dan een wandelwagen. De bijpassende reiswieg kan tegelijkertijd gebruikt worden als (bekroond) reiszitje en de wandelwagen kan later dienen als luxebuggy met een voorwaartse of achterwaartse kijkrichting.
 

Eames-sporen

 Het ontwerp draagt duidelijke sporen van bekende Eames-ontwerpen. De complexe poten aan Eames’ plastic armchair inspireerden het aluminium frame en de befaamde lounge chair -hoe kan het ook anders- heeft het design van de PRIAM duidelijk getekend.
 
De PRIAM bestaat volledig uit rechte lijnen en heeft geen schroeven of ingewikkelde verbindingsstukken. Cybex-oprichter Martin Pos karakteriseert het strakke ontwerp als een “hoogwaardige kinderwagen die bij de meest stijlvolle interieurontwerpen past.”

 

Functioneel mooi

 Deze wandelwagen die design hoog in het vaandel draagt en bij de meest hippe interieurs past, richt zijn pijlen op stijlvolle ouders. Zoals bijvoorbeeld Ray en Charles Eames: “Als het niet functioneel is, is het niet mooi”.

GERELATEERDE DOSSIERS