Doorzoek volledige site
02 februari 2015 | STIJN SCHUTYSER

Huistechniek eenvoudig draadloos uitbreiden met Gira eNet

De Gira eNet draadloze handzender Multi heeft een display dat alle functies overzichtelijk weergeeft. Illustratie | Gira
Batterijgevoede wandzenders kunnen makkelijk met schroeven of plakstrips overal bevestigd worden. Illustratie | Gira

Gira eNet is een nieuw bidirectioneel draadloos systeem voor de koppeling en aansturing van huistechniek. Met het systeem speelt Gira vooral in op de renovatie- en moderniseringsmarkt, aangezien het systeem kan worden geïnstalleerd zonder muren open te breken of nieuwe bekabeling aan te leggen.

Wand- en handzenders

Het Gira eNetsysteem kan verlichting, jaloezieën en rolluiken bedienen en kan worden aangestuurd met diverse bedieningsapparaten. Deze bedieningsapparaten variëren van draadloze wand- en handzenders tot mobiele apparaten zoals smartphones en tablets indien er een Gira eNetserver of mobiele gate aanwezig is. De wandzenders kunnen meteen overal in het huis gezet worden en kunnen dankzij een vlakke uitvoering direct op gladde oppervlakken zoals glas of hout worden geplakt. De zenders vereisen geen elektrische bekabeling, omdat ze gevoed worden door een stel batterijen. Dankzij tweekleurige ledlampjes geven de wandzenders bovendien een al dan niet succesvolle signaaloverdracht aan. De handzenders zijn mobiel te gebruiken binnen het huis en kunnen verschillende soorten huistechniek bedienen aan de hand van grote bedieningsknoppen. De Gira eNet draadloze handzender Multi beschikt bovendien over een display dat alle functies overzichtelijk weergeeft.

Mobiele bediening

De Gira eNetserver is de optionele intelligente besturingscentrale van het systeem. Dankzij deze server kan het eNetsysteem vanop afstand worden benaderd door smartphones en tablets voor zowel iOS als Android en zelfs door computers met een internetverbinding, onafhankelijk van de plaats waar de gebruiker zich bevindt.

Eenvoud

Gira eNet kan achteraf eenvoudig en snel worden gemonteerd dankzij de afwezigheid van kabels. Bij een latere verhuizing kan het complete systeem zelfs zonder problemen worden meegenomen. De standaardtoepassingen van het systeem kunnen met de push-buttonmethode op de apparaten zelf worden ingesteld. Gebruikers die complexere toepassingen vereisen kunnen deze met een computer zelf programmeren. Beide methoden kunnen naast elkaar worden gebruikt en zijn onderling volledig compatibel.

Uitbreidingen

De componenten van het Gira eNetsysteem kunnen worden geüpdatet. Daardoor is het systeem niet alleen in alles op de toekomst voorbereid, maar kan er ook gemakkelijk worden uitgebreid. eNet is bewust ontworpen als branchestandaard, waarbij zich in de toekomst andere partners kunnen aansluiten. Om met eNet voor de installatiebranche de sanerings- en renovatiemarkt te ontsluiten, biedt Gira diepgaande cursussen op het gebied van product- en marktkennis aan. Gira biedt naast aanwezigheidsseminars hiervoor ook online cursussen aan op http://www.academy.gira.com/, waar iedereen met een computer met internetverbinding aan kan deelnemen.

GERELATEERDE DOSSIERS