Doorzoek volledige site
02 februari 2015 | STIJN SCHUTYSER

Gira breidt Esprit schakelaarserie uit

De Gira Esprit Linoleum-multiplexvariant wordt in zes verschillende kleurstellingen aangeboden: antraciet, blauw, donkerbruin, lichtbruin, rood en lichtgrijs. Illustratie | Gira
Gira Esprit wordt uitgebreid met twee varianten van echt metaal: aluminium lichtgoud en roestvrij geborsteld staal. Illustratie | Gira

Oplossingaanbieder Gira breidt zijn schakelaarserie Esprit uit met nieuwe varianten, die voorzien zijn van nieuwe materialen. Zo biedt Gira zijn schakelaars nu ook aan in varianten van linoleum-multiplex, aluminium-lichtgoud en roestvrij staal.

Linoleum-multiplexvariant

De linoleumvariant wordt op Light+Building getoond, en bevat oppervlakken die uit natuurlijke materialen bestaat en voor 80 procent uit hernieuwbare grondstoffen zoals lijnolie, boomhars, kurk, houtmeel en kalksteenpoeder is gemaakt. Het linoleum wordt aangebracht op een afdekraam van multiplex, dat gemaakt is van dunne fineerlagen van FSC- of PEFC-gecertificeerd hout uit duurzaam beheerde Europese bossen. De Gira Esprit linoleum-multiplex is verkrijgbaar in zes verschillende kleurstellingen: antraciet, blauw, donkerbruin, lichtbruin, rood en lichtgrijs.

Metalen nieuwkomers

Naast de linoleumvariant wordt het Gira Esprit aanbod ook uitgebreid met twee metalen varianten van aluminium lichtgoud en roestvrij geborsteld staal. De lichtgouden kleur laat zich het best beschrijven als een kleur die zich tussen messing en goud positioneert en is gegarandeerd een blikvanger. De metalen varianten beschikken over een aluminium afdekraam waarvan de slijpstructuur zichtbaar is, wat de hoogwaardige en zakelijk-technische uitstraling van het materiaal onderstreept.

Functionele uitbreiding

De nieuwe designvarianten breiden het gamma van de Esprit serie verder uit. De serie biedt een hoge vormgevingsvrijheid, waardoor er altijd wel iets is dat bij elke interieursmaak past. Bovendien beschikken de schakelaars over meer dan 300 functies in het schakelaarprogramma, zodat er gemakkelijk oplossingen kunnen worden geboden voor intelligente gebouwentechniek.

GERELATEERDE DOSSIERS